Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

5 nieuwe verenigingen met E.ON-MOZ keurmerk

Email dit bericht Print dit bericht

E.ON-MOZ keurmerkOp woensdag drie februari hebben 15 zwemverenigingen het E.ON-MOZ- keurmerk gekregen. Het keurmerk, een initiatief van de KNZB met haar hoofdsponsor E.ON, staat garant voor advies op bestuurlijk en sporttechnisch niveau en een financiële vergoeding. Deze verenigingen zijn officieel door de KNZB erkende opleidingsverenigingen van talenten.

E.ON en De KNZB zetten met dit programma een stap naar nog meer sterke verenigingen. Het Nederlandse zwemmen draait al jaren mee aan de wereldtop en om dit voor de komende jaren te consolideren is het belangrijk dat er een goed talentenprogramma is met een goede doorstroom naar de Nationale en Regionale Trainingscentra. Met dit initiatief krijgen de verenigingen de kans om zich verder te professionaliseren en een goede basis te creëren zodat meer talenten de kans krijgen zich beter te ontwikkelen en kunnen doorstromen naar een van de trainingscentra.

De verenigingen krijgen een contract tot en met 2012. Jaarlijks zal een evaluatie plaatsvinden om te zien of de verenigingen zich ontwikkelen volgens het E.ON-MOZ programma. In 2009 zijn de KNZB en E.ON met een pilot van dit project gestart. Tien verenigingen volgden het programma. In 2010 zijn er vijf nieuwe verenigingen bijgekomen. Daarnaast hebben een zestal verenigingen de aspirant-status ontvangen. Het doel is om vanaf 2011 met 20 E.ON-MOZ verenigingen het fundament van zwemmend Nederland compleet te hebben.

De bestaande zijn:
WVZ Zoetermeer
De Dolfijn Amsterdam
Hellas-Glana – Sittard
DAW- Finenzo – Alkmaar
De Dinkel Denekamp
Eiffel Swimmers PSV
DZ&PC Drachten
MNC Dordrecht
De Rijn Wageningen
OZ&PC Oldenzaal

Nieuw:
Trivia – Groningen
De Columbiaan
DWK-Barneveld
Arethusa – Oss
Z&PC Stadskanaal

Genomineerd:
ZC Valkenburg
AZ&PC Amersfoort
ZV ORCA Leeuwarden
ZV Hoorn
Aqua Novio ‘94
HZ&PC Heerenveen

Tagged as:

Leave a Response