Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Swimmeet Maastricht : de laatste pakken parade

Email dit bericht Print dit bericht

MZ&CAl enige tijd geen nieuwe berichten meer op zwemsite, mede door een aantal dagen afwezigheid van mij. Of eigenlijk door de aanwezigheid in Maastricht bij de 24e International Friendship Swimmeet in Maastricht. Dit toernooi wordt ieder jaar tussen kerst en oud-en-nieuw georganiseerd in zwembad de Dousberg in Maastricht. Gedurende 3 dagen komen daarbij alle 50m en 100m nummers aan bod (inclusief de 100m wisselslag), met van sochtends tot smiddags series en aan het begin van de avond A en B-finales. Daarbij zijn er totaal 4 leeftijdscategorie├źn, dit jaar met als jongste deelnemers de jongens en meiden uit 1996/1997, gevolgd door 1994/1995, 1992/1993 en dames en heren.

Hoewel de series ieder jaar weer stevig wat tijd in beslag nemen, blijkt telkens dat dit voor de prestaties geen probleem is. Verhalen van zwemmers die alle 9 afstanden zwemmen en daarbij 9 of zelfs meer persoonlijke records neerzetten, zijn geen uitzonderingen. Of het met het bad te maken heeft (in het verleden overigens meerdere malen nagemeten en het is echt 25m lang), of met de periode in het jaar (iedereen goed uitgerust met de kerstdagen), er wordt tijdens de swimmeet eigenlijk altijd hard gezwommen. Daarbij sprong dit jaar er echter wel 1 prestatie extra uit, die van Rudy Ted de Haan op de 100m schoolslag. Gehuld in een Jaked kwam hij tijdens de series al tot 1.00.30, in de A-finale ging het met 59.04 nog een stuk harder. Daarmee werd hij direct de nummer 3 op de eeuwige ranglijst in Nederland, achter Europees recordhouder Robin van Aggele en Lennart Stekelenburg. Leuk detail : Rudy Ted zwom een groot gedeelte van zijn races in Maastricht in het pak dat Robin aan had toen hij het Europees record op de 100m schoolslag op 56.29 bracht.

Over de pakken gesproken (en hopelijk voor het laatst in referentie tot tijden of plaatsen), de finales van Maastricht waren een mooie afscheidswedstrijd voor deze pakken. Iedereen wilde nog een laatste keer gebruik maken van het beste materiaal en had je er zelf geen een, dan was er vaak wel eentje te lenen van een andere dame of heer. En dus stonden er zeker tijdens de finales vaak 4, 5 of 6 zwemmers of zwemsters gehuld in een Jaked of LZR Racer aan de start. Wat dit alles waard is zullen we dit jaar gaan merken, eens zien of de zwemmers in staat zijn het gevoel van snelheid wat ze in hun snelle pak hadden om te zetten naar nieuwe snelheid in textiel.

Na afloop van alle wedstrijden was er uiteraard nog het traditionele slotfeest wat dit jaar, ondanks afwezigheid van de grote groep van DAW en het geretteketet van WVZ, weer zeer geslaagd was.

Op de (nieuwe) site van MZ&PC zijn alle uitslagen te vinden, net als een berg foto’s.
Eiffel Swimmers PSV nam dit jaar de wisselbeker mee naar huis, de beste prestaties kwamen op naam van Rudy Ted de Haan (heren) en Laura Badoux (dames). Zij zwommen naar de hoogste scores op de FINA tabel.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. “Over de pakken gesproken (en hopelijk voor het laatst in referentie tot tijden of plaatsen) …”

    Ik help het je hopen, maar ik vrees dat we er voorlopig nog niet over uitgepraat zijn. De Jaked is voorlopig even verdwenen, maar wat ervoor in de plaats komt is nog maar afwachten. Op de laatste dag van het jaar heb ik er al een stukje over geschreven op mijn eigen website (http://zeester.beetz.nl).

    Ook een aanrader is het stukje van Forbes Carlile op Swimnews (http://www.swimnews.com/News/view/7384).

Leave a Response