Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Per 1 juni 2010 is het echt gebeurd met de snelle pakken

Email dit bericht Print dit bericht

FINATijdens een vergadering in Bangkok is er echt een einde gemaakt aan het gebruik van de snelle pakken. Met terugwerkende kracht zijn de snelle pakken per 1 januari verboden bij Masters wedstrijden. Daarbij gelden precies dezelfde regels als voor de niet-master wedstrijden, dus ook voor de afmetingen van de badkleding. Per 1 juni aanstaande moet ook de badkleding die gedragen wordt bij de open water wedstrijden voldoen aan de laatste reglementen voor wat betreft materiaal gebruik, alleen het formaat van de badkleding blijft afwijkend. Zowel de dames als de heren mogen gebruik blijven maken van badkleding die loopt vanaf de nek tot de enkels.

De officiele statements vanuit de FINA zijn :
Open Water: from June 1, 2010 Open Water Swimwear, for both Men and Women, shall not cover the neck, extend past the shoulder, nor shall extend below the ankle. All Open Water swimsuits shall comply with the FINA Criteria for Materials and Approval Procedures. Until June 2010, the 2009 models can be used in order to protect the athlete from sunburn, jellyfish etc.
Masters: the same swimwear regulations as per pool swimming will be applied from January 1, 2010.

Tagged as: , , , ,

2 Comments

  1. Is het al duidelijk of de KNZB de voorschriften volgt voor het open water? Volgens mij hebben we in Nederland niet zulke extreme omstandigheden met kwallen en verbranding dat pakken een must zijn. Ik kan me voorstellen dat het voor een marathonrace handig is, maar in Nederland is er maar 1 wedstrijd over een afstand van meer dan 10km per seizoen.

  2. In het afgelopen jaar heeft de KNZB de FINA reglementen aardig gevolgd, dus verwacht ik dat ze ook deze regel zullen volgen. Komende zomer dus geen 2009-pakken meer bij het open water.

Leave a Response