Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Twee maal zilver en een brons op dag 6 IPC WK korte baan

Email dit bericht Print dit bericht

IPCRio2009De Nederlandse paralympische zwemploeg heeft op dag 5 van het WK korte baan in Rio de Janeiro het totaal aan medailles weer verhoogd. Michel Tielbeke veroverde op de 100 meter rugslag de bronzen medaille met een tijd van 1.07.44. Tielbeke, die zwemt met een visuele beperking, had erg veel last van de weersomstandigheden. “Het is voor mij zeer lastig zwemmen in een openluchtbad, daarnaast was het nu stormachtig en viel er veel regen. Allemaal zaken waardoor ik me veel minder kon orienteren dan normaal. Op de 1e baan hing ik al in de lijn en mijn derde keerpunt mist ik volledig. Ik kon met mijn teentoppen de kant nog net raken. Het hoort er allemaal bij en iedereen heeft hiermee te maken gehad! Ik win wel mijn vijfde medaille in dit toernooi en ben daar zeer content mee.”

Lisette Teunissen pakte het zilver op de 50 meter vrije slag S5. De zwemster uit Capelle aan de IJssel versloeg in een spannende race de Deense Lauridsen waarvan ze op de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag nipt van had verloren. De Tsjechische Hlavackova won het goud.

Maurice Deelen bezorgde de Nederlandse paralympische ploeg de tweede zilveren medaille van de avond. In een spectaculaire race met de Australier Peter Leek kwam de eindsprint van Deelen net te laat. Beide zwemmers doken ruim onder het oude wereldrecord en zwommen respectievelijk 57.21 en 57.69. Voor Deelen een nieuw Europees record en zijn tweede zilveren plak van het toernooi. “Ik ben zeer gelukkig met deze race! Leek is op dit moment nog net een maatje te groot voor mij, hij heeft net iets meer snelheid op de 1e 50 meter. Ik heb voor mijn doen een perfect race gezwommen, precies zoals ik het moet doen. Gecontroleerd openen en daarna in de 2e 50 meter het gas los. Wat een heerlijk gevoel en een schitterende tijd. Ik heb zilver gewonnen!” Aldus de zeer tevreden Deelen direct na afloop van zijn zilveren race.

Michael Schoenmaker (S4) 100 meter wisselslag DSQ

Maurice Deelen, Lisette Teunissen en Michel Tielbeke

Maurice Deelen, Lisette Teunissen en Michel Tielbeke


Michael Schoenmaker (S4) 50 meter vrije slag 43.61 4e plaats
Maurice Deelen (S8) 100 meter vrije slag 57.69ER/NR ZILVER
Michel Tielbeke (S13) 100 meter rugslag 1.07.44NR BRONS
Lisette Teunissen (S5) 50 meter vrije slag 44.40 ZILVER
Lisa den Braber (S8) 100 meter vrije slag 1.18.40 5e plaats

Tagged as: , ,

Leave a Response