Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Robin van Aggele Europees kampioen in nieuwe recordtijd (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Robin van Aggele

Robin van Aggele

We hadden gisteren al aangegeven dat een medaille mogelijk moest zijn voor Robin van Aggele op de 100m schoolslag, maar dat hij de titel zou grijpen in een nieuwe Europese recordtijd had waarschijnlijk niemand durven voorspellen. In een race waarin Robin als snelste vertrok op de eerste 50m (met 26.34 zwom hij een nieuw kampioenschapsrecord op de eerste 50m) wist hij zijn voorsprong vast te houden tot de finish en zette hij met 56.29 een nieuw Europees record op de klokken. Uiteraard was die tijd ook goed voor een Nederlands record, want dat stond sinds gisteren op 57.50. Daniel Gyurta uit Hongarije finishte achter Robin als 2e in 56.72, ook nog onder zijn oude Europese record van 56.79 gezwommen in de halve finale van gisteren.

De reactie van Robin na zijn race liet zich raden :

Of op de officiƫle site van de Europese kampioenschappen : Interview met Robin

Robin van AggeleVrijwel direct na de 100m schoolslag van Robin was de 100m vrijeslag finale van de dames aan de beurt. Daarin stonden in de middelste banen twee Nederlandse dames aan de start, Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker. Na 50m was het Ranomi die met 24.67 net voor Inge keerde (24.69) maar in het tweede deel van de race was het Inge die net iets meer over had. Bij de finish was de voorsprong 0.02 van Ranomi veranderd in een achterstand van 0.09 en dus was het Inge die de titel voor zich opeiste. Inge zette een eindtijd van 51.35 op de klok en nam daarmee het Nederlands record over van Ranomi, die nu genoegen moest nemen met het zilver in 51.44. De nummer 3, Jaenette Ottesen volgde op gepaste afstand in 52.18.

Inge en Ranomi na de finish

Inge en Ranomi na de finish

Interview met Inge

Eerder had Inge Dekker zich ook al geplaatst voor de finale van de 50m vlinderslag. Met 25.09 zwom ze de snelste tijd in de halve finale en verbeterde daarmee het kampioenschapsrecord van Hinkelien van vanochtend met 0.04 seconden. Hinkelien kwam in de halve finale met de schrik vrij, zij plaatste zich als 10e en laatste voor de finale van morgen met 25.80. De marge met de nummer 11 was iets meer dan 2 tienden.

Nick Driebergen wist zijn prestatie van gisteren in de estafette niet te herhalen op de individuele 50m rugslag. Hij plaatste zich vanochtend nog wel voor de halve finale van vanmiddag, maar met 24.07 bleef hij daarin ver verwijderd van een finaleplaats. Om zich bij de eerste 10 te scharen en dus morgen nogmaals aan de start te mogen verschijnen was 23.69 nodig.

Joeri Verlinden eindige de met 49.88 net naast het podium op de 100m vlinderslag. Na een 7e tijd op 50m wist hij zich in de 2e 50m nog wel op te werken tot plaats 4 maar kwam hij 0.09 tekort voor het brons. Met zijn tijd bleef hij ook net 0.02 boven zijn eigen Nederlands record van de halve finale van gisteren. Evgeny Korotyshkin uit Rusland pakte de titel in 48.93, een nieuw kampioenschapsrecord, maar nog wel een halve seconden boven zijn eigen wereldrecord van 48.48.

Tagged as: , , , , ,

2 Comments

  1. Zijn nu dus niet meer de enige 2 mensen uit 1 land die de eerste plaats veroveren, net deden de Russen het op de 100 rug met een nieuw wereldrecord van 48.97!!!!

  2. Misschien kan iemand mij helpen aan beelden van de ceremonie van de finale 100 m. schoolslag van Robin.
    alles is van harte welkom.

    Vriendelijke groet,

    Fred van Aggele

Leave a Response