Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ontevreden KNZB stuurt NOS open brief

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBBlijkbaar ontgaat het de Nederlandse coaches en KNZB bestuurders niet dat de aandacht voor de EK kortebaan in Istanbul van de NOS echt belabberd is. In de afgelopen dagen werd er slechts mondjesmaat iets uitgezonden op de TV en dan nog even snel tussen de schaatswedstrijden door. Voor de KNZB voldoende om een open brief te sturen aan de NOS. Hopelijk lezen ze hem en doen ze er wat mee…

Aan de NOS,

In Istanbul behalen Nederlandse zwemmers, in een sterk deelnemersveld, de ene naar de andere gouden medaille. Op vrijdag 11 december waren er maar liefst 5 gouden plakken te bewonderen. Inge Dekker (50m vlinder en 100m vrije slag), Hinkelien Schreuder (50m vlinder), de damesestafetteploeg (4×50 vrije slag) en Robin van Aggele (100m schoolslag).
Om de zilveren plak van Ranomi Kromowidjojo op de 100m vrije slag niet te vergeten.

Vandaag voegde de ploeg er weer twee gouden medailles aan toe. Eén voor Hinkelien Schreuder op de 100m wisselslag, één voor de damesestafette (4x50m wissel) in een nieuw wereldrecord!

De series van vandaag bieden bovendien zicht op meer medailles.
Verbazingwekkend heeft de NOS geen enkele verslaggever hier ter plekke. Het resultaat: geen directe verslaggeving, een schrale drie minuten bij Studio Sport met beelden haastig voorzien van commentaar. En snel nog wat interviews gemaakt met een geleende cameraman.

Wij zijn dit gebrek aan belangstelling van NOS voor onze sport en de successen spuugzat. Kennelijk is de NOS niet geinteresseerd in onze prestaties. Hoe kan de NOS op zo’n manier een goed beeld geven van topsport?

Maar volgende week bij het Sportgala wil de NOS wel goede sier maken met de successen van de Nederlandse sporters….. Of wij daar nog zin in hebben…?

Daarom roepen wij de NOS op de topsport in de volle breedte te verslaan, belangrijke wedstrijden bij te wonen en niet eenzijdig aan berichtgeving te doen.

Jacco Verhaeren, technisch directeur Nederlandse zwemploeg
Erik van Heijningen, voorzitter KNZB
Jan Kossen, directeur KNZB

Tagged as: , ,

6 Comments

 1. De NOS heeft hierop reeds gereageerd in de Telegraaf :

  ——————————————————-
  NOS verbaasd over brandbrief
  HILVERSUM – De NOS reageerde met verbazing op de open brief van de zwembond KNZB, die beweren dat er geen verslaggevers zijn van de NOS bij het EK kortebaan zwemmen. “De zwembond vergist zich. Wij zijn wel degelijk aanwezig in Istanbul.”

  “Onze medewerker Jos van Kuieren doet live verslag voor de radio en maakt interviews voor de televisie. Bovendien zenden we wedstrijdbeelden uit in ons sportuitzendingen”, zei hoofredacteur Maarten Nooter van NOS Sport.

  “Ik heb gezien dat veel andere media niet aanwezig zijn in Istanbul, maar krijgen het door de benen geschoten. Terwijl wij er wel zijn. Het is een wonderlijke en merkwaardige boosheid van de zwembond”, aldus Nooter.
  ——————————————————-

  Grappig dat Jos van Kuijeren genoemd wordt als verslaggever, aangezien hij op de zwemkroniek ook deze brandbrief heeft geplaatst en nu net de persoon is die waarschijnlijk de in de brief genoemde ‘geleende cameraman’ is.

 2. Jos is toch verslaggever bij Eurosport?

 3. @ Klaas van Mierlo
  Jos van Kuieren = Mr. Swim (presentator van Swim Cup) en redacteur van Zwemkroniek.

 4. Misschien moet de zwembond eens een balletje opgooien bij RTL of SBS, misschien willen die wel alles live uitzenden.

 5. Op Eurosport is ‘s avonds iig ruime aandacht voor de finales en halve finales. Dus zonder NOS kunnen we gelukkig ook alles goed volgen.

 6. Best Klaas. Voor de goede orde , de commentator bij Eurosport, afdeling zwemmen is veelal Bert Sitters.

Leave a Response