Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Libby Trickett stopt ermee

Email dit bericht Print dit bericht

Libby Trickett

Libby Trickett

Ze was jaren een van de grote concurrenten van Marleen Veldhuis. Terwijl die heeft aangegeven na haar zwangerschap terug te willen keren op het hoogste niveau, maakte Libby Trickett vandaag bekend dat ze is gestopt. De drievoudig olympisch kampioene gaf aan dat het stoppen met zwemmen op topniveau het moeilijkste besluit uit haar leven was, maar dat het goed voelt dat ze de knoop heeft doorgehakt. Aan het eind van de zomer had ze al een rustperiode ingelast, omdat het WK in Rome voor haar teleurstellend was verlopen.

Trickett zwom haar eerste internationale wedstrijd op 17 jarige leeftijd. Tijdens de Olympische spelen van Athene 2004 won ze goud met de 4x100m vrijeslag estafette, waarna ze in Beijing 2008 haar eerste individuele goud op mocht halen op de 100m vlinderslag. Tijdens diverse wereldkampioenschappen kwam ze tot maar liefst 8 gouden medailles en in 2006 won ze maar liefst 4 gouden medailles bij de Commonwealth Games in Manchester.

“I am completely satisfied,” aldus Trickett. “People probably expect me to say an Olympic gold medal in 100m freestyle might be nice, but ultimately if I was to swim on that would probably be the only reason for me to swim on and I can’t justify doing that for four years and then maybe walking away and not having achieved that. I’ve asked myself that question, `am I okay with not winning an Olympic gold medal in the 100m freestyle?’ And the answer was `I am okay with that’. When you say that, that means you’re ready to move on.”

Trickett stopt in ieder geval op haar hoogte punt, want bij haar laatste wedstrijd zwom ze nog een wereldrecord op de 100m vrijeslag (kortebaan). Op de vraag of ze in de toekomst mogelijk nog een come-back zal maken wilde Trickett geen definitief nee zeggen. : “I don’t want to burn my bridges. It would be silly to say never say never, but all I can do is what is right for me right now.”

Tagged as:

Leave a Response