Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Inge Dekker en Hinkelien Schreuder delen goud! (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Inge Dekker

Inge Dekker

Inge Dekker en Hinkelien Schreuder hebben op de 50m vlinderslag voor een unicum gezorgd. In het verleden is het goud op een internationaal toernooi wel vaker gedeeld door 2 zwemmers, maar zover bij ons bekend is dat nog nooit gebeurd door 2 zwemmers uit 1 land. Met 25.00 tikten Inge en Hinkelien precies gelijk aan en dus ontvangen zij beiden een gouden medaille. Hinkelien had vlak voor deze race (er zat slechts een prijsuitreiking tussen) ook al de halve finale van de 100m wisselslag gezwommen. In de 2e halve finale kwam ze tot een winnende 59.12, genoeg voor overall de 2e tijd. Winnares van de 200m wisselslag van gisteren Evelyn Verraszto zette met 58.61 de snelste tijd neer, maar bleef daarmee nog wel bijna een seconde verwijderd van het wereldrecord van Hinkelien. Zij zwom bij de worldcup in Berlijn naar 57.74.

En voor de liefhebbers van interviews nog even een link naar een interview van Inge Dekker op de site van de Europese Kampioenschappen.

Tagged as: , ,

Leave a Response