Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Drie maal brons op dag 3 WK korte baan Rio

Email dit bericht Print dit bericht

IPCRio2009Op de derde dag van het wereldkampioenschap korte baan heeft de Nederlandse paralympische zwemploeg wederom medailles veroverd. Aan het inmiddels riante totaal van 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles
werden vandaag 3 bronzen medailles toegevoegd. Lisa den Braber (S8) was op de 400 meter vrije slag op voorhand al favoriet voor de 3e plaats. Haar sneller ingeschreven concurrenten Long (USA) en Freney (AUS) bleken in de finale ook daadwerkelijk een maatje te groot. Met een tijd van 5.45.64 bleef den Braber de Canadeze Berube ruim 3 seconden voor. Den Braber; “Ik heb me helemaal leeg geknokt en wilde dolgraag een persoonlijk record zwemmen. Ik ben superblij met mijn tweede bronzen plak!”IPCRio2009

Lisette Teunissen veroverde het brons op de100 meter vrije slag S5. De zwemster uit Capelle aan de IJssel kwam tot een tijd van 1.34.89 en verbeterde daarmee haar eigen nationale record met ruim een seconde.
Teunissen bleef in de opening lang naast de de Deense Lauridsen zwemmen kon het harde aanvangstempo op de 3e baan niet meer bij benen. “Ik heb geprobeerd het tempo vast te houden, maar kreeg na de 1e 50 meter de man met de hamer. Misschien had ik met een iets rustigere opbouw nog wel een snellere tijd kunnen zwemmen. Maar goed, ik heb mijn podium plaats binnen.” Aldus de tevreden Teunissen.

Michel Tielbeke was ook op dag drie weer op dreef. Met 59.54 op de 100 meter vlinderslag was de slechtziende zwemmer bijna drie seconden sneller dan ooit. “De minuut passeren op de 100 meter vlinderslag is al heel lang een wens van mij. Alles wat ik hier zwem gaat harder dan ik ooit heb gedaan! Geweldig!”

Uitslagen dag 3 IPC WK korte baan Rio de Janeiro
Michel Tielbeke (S13) 100 vlinderslag 59.54 NR 3e plaats
Maurice Deelen (S8) 400 vrije slag 4.52.60 NR 5e plaats
Lisa den braber (S8) 400 vrije slag 5.45.64 NR 3e plaats
Michael Schoenmaker (S4) 200 vrije slag 3.14.89 NR 4e plaats
Lisette Teunissen (S5) 200 vrije slag 3.21.34 NR – plaats
Lisette Teunissen (S5) 100 vrije slag 1.34.89 NR 3e plaats

Meer info over het IPC in Rio kan je vinden op de site van de organisatie.

Tagged as: , ,

Leave a Response