Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dames 4x100vrij estafette sportploeg van het jaar (video)

Email dit bericht Print dit bericht

NOS

NOS

De dames estafette ploeg die afgelopen zomer het goud won op de 4x100m vrijeslag bij de Wereldkampioenschappen in Rome, is vanavond tot sportploeg van het jaar gekozen. Hinkelien Schreuder, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Marleen Veldhuis kregen uit handen van Dennis van der Geest de Jaap Eden Trofee uitgereikt. Tijdens de verkiezing, die door veel mensen toch wel als een populariteits verkiezing wordt gezien, wonnen de dames met overmacht van de dressuur ploeg en volleybaldames. In het dankwoord was Marleen vooral vol lof voor het trainerskorps (Martin Truijens, Marcel Wouda en Jacco Verhaeren) en het hele begeleidingsteam.

Sportploeg van 2009 (Foto nos.nl)

Sportploeg van 2009 (Foto nos.nl)

Natuurlijk horen er bij de sportverkiezingen ook weer enkele filmpjes zoals het voorbereidende filmpje en het voorstellen van de genomineerden :

En achteraf de interviews met de winnaars :

Aan het begin van de avond hadden dames reeds hun opwachting gemaakt bij De Wereld Draait Door. Met z’n vijven werden ze op een leuke manier ondervraagd door Matthijs van Nieuwkerk, die zelf nog droomt van het maken van een keerpunt….

Tagged as: , , , , ,

1 Comment

Leave a Response