Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dag 4 en 5 van IPC WK korte baan

Email dit bericht Print dit bericht

IPCRio2009Dag 4 : Brons voor Lisette Teunissen
Op de vierde dag van de IPC wereldkampioenschappen korte baan heeft de paralympische zwemselectie wederom een bronzen medaille aan het totaal toegevoegd. Lisette Teunissen veroverde op de 50 meter rugslag (S5) de derde plaats in een tijd van 51.49. De uitslag van de finale was een kopie van de 100 meter vrije slag finale van gisteren. De Tjechische Hlavacokova won het goud en de Deense Lauridsen het zilver. Voor Teunissen was de bronzen medaille een grote opluchting. “Ik heb het hele seizoen last gehad van een vervelende schouderblessure. Dit heeft mijn training behoorlijk beinvloed en daarnaast was het een behoorlijke aanslag op mijn mentale vermogens. Sinds enkele weken zwem ik nu pijn vrij en gaat het weer heel goed. Ik hoop nu weer goed en pijnvrij te kunnen gaan trainen en krijg heel veel vertrouwen door het winnen van deze medaille.” Aldus de blije Teunissen.

Naast de bronzen medaille werden er nog vier Nederlandse records gezwommen. Michel Tielbeke op de 50 meter vrije slag (25.10), Mike van der Zanden op de 400 meter vrije slag (4.17.38), Maurice Deelen op de 100 meter schoolslag (1.14.59) en Michael Schoenmaker op de 50 meter rugslag (59.68) tekenden hiervoor.

Dag 5: Europees record voor Lisa den Braber.
Op dag 5 van het IPC WK korte baan in Rio de Janeiro heeft Lisa den Braber een Europees record gezwommen op de 100 meter schoolslag (S7). De kersverse Europees kampioen op deze afstand moest het opnemen tegen de winnaar van het Paralympisch goud, Erin Popovich en de winnaar van het Paralympisch zilver, Jessica Long. Beide dames bleken een maatje te groot, maar den Braber toonde zich met een derde positie de beste Europese. Met een eindtijd van 1.36.60 verbeterde ze het oude Europese record van de IJslandse Kristen Hakonardottir met 0,1 seconde. Den Braber; “Ik wilde heel graag nog harder zwemmen hier en ik denk ook dat ik dat kan. Ik ben te gretig begonnen aan de race en wilde graag meegaan met Popovich en Long. Hierdoor heb ik mijn techniek een beetje uit het oog verloren en is de tijd niet helemaal wat ik had gehoopt. Desalniettemin een Europees record, een beetje dubbel gevoel.”

Mike van der Zanden verbeterde twee Nederlandse records. Op de 100 meter wisselslag was hij met een vijfde tijd in de finale van 1.02.83 sneller dan ooit en op de 50 meter vrije slag snelde de zwemmer van EIFFEL PSV naar een nieuwe record tijd van 25.10 seconden (8e plaats finale).

Michael Schoenmaker (S4) zwom in een goede race naar een 4e plaats op de 100 meter vrije slag. Voor de 26 jarige zwemmer uit Breda was dit al de vierde keer dit toernooi dat hij net naast het podium grijpt. “Ik maak echt een enorme progressie door. Alle finales zijn hele dikke persoonlijke records en daarmee ook Nederlandse records. Het is jammer dat ik net naast de medailles grijp, maar ik ben het gat met de concurrentie steeds meer aan het dichten. Ik werk er hard voor en hoop dat mijn tijd nog komt!” Aldus Schoenmaker.

Op dag 6 van het IPC WK korte baan komen 5 Nederlandse zwemmers in actie. Michel Tielbeke op de 100 meter rugslag S13, Maurice Deelen en Lisa den Braber op de 100 meter vrije slag S8 en Lisette Teunissen en Michael Schoenmaker op de 50 meter vrije slag S4/5.

Tagged as: ,

Leave a Response