Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

WR Lotte Friis, ER Thomas Rupprath

Email dit bericht Print dit bericht

Lotte FriisLotte Friis heeft het wereldrecord op de 1500m vrijeslag kortebaan verbeterd. Tijdens een wedstrijd in Birkeröd zwom zij een tijd van 15:28.65, waarmee ze het oude record van Kate Ziegler met ruim 4 seconden verbeterde. Ziegler zwom in 2007, nog voor de revolutie in de badkleding, naar 15:32.90. Hiermee is een van de laatste pre-2008 wereldrecords verbroken. Uiteraard betekende de tijd van Friis ook een nieuw Europees record. Dat stond sinds 2 dagen op naam van Erika Villaecija uit Spanje. Die zwom op 26 november bij de Spaanse kortebaan kampioenschappen 15:37.78, waarmee ze de tijd van Laure Manaudou uit 2004 uit de boeken streepte.

Bij de Duitse kortebaan kampioenschappen in Essen was het ‘good old’ Thomas Rupprath die voor een Europees record zorgde op de 50m rugslag. Sinds 2008 is dat record reeds 6x verbeterd, nadat het daarvoor sinds 2004 ook al op naam van Rupprath had gestaan. Hij zwom in 2004 bij de Europese kortebaan kampioenschappen toen een tijd van 23.27, op dat moment nog een wereldrecord. Dat wereldrecord is sindsdien ook al verder aangescherpt en staat nu op naam van Peter Marshall met 22.61, Thomas Rupprath kwam nu tot 22.91.

Tagged as: ,

Leave a Response