Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord Jing Zhao 50rug (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Zhao Jing

Zhao Jing

Nadat in Moskou Marieke Guehrer het wereldrecord op de 50m rugslag reeds had aangescherpt tot 26.17 was het vandaag Jing Zhao die het nog verder omlaag bracht tot 26.08. Dat was tijdens de series van de worldcup wedstrijd in Stockholm, een race die ze volgens Rick Beerendonk nog bijna had gemist : “Jing Zhao miste bijna haar WR race. Ze kwam veel te laat aanhollen, snel kleding uit en het water in.”. Er is dus een goede kans dat er vanavond in de finale een tijd onder de 26 uit zal rollen. In die finale overigens geen Hinkelien Schreuder, zij werd vanochtend 9e in 27.27, ruim boven haar Nederlands record uit Durban van 26.78.

Wel naar de finale is Joeri Verlinden op de 200m vlinderslag. Zijn eindtijd van 1.52.76, een seconde boven zijn NR van 1.51.64 van april, was voldoende voor een 4e plaats in de series. Vanavond mag hij het dan ook opnemen tegen onder andere wereldrecordhouder Nikolay Skvortsov en de snelste uit de series Kaio Almeida uit Braziliƫ. Een tijd onder de 1.50 behoort hier tot de mogelijkheden.

Op de 100m rugslag was er een mooi persoonlijk succes voor Jan Kersten. Met 54.41 was hij bijna 1 seconde sneller dan ook. Ook hier een opmerking van Rick Beerendonk : “Prima race van Jan. 33e met lange slagen en goede onderwaterfases. 54:41 bijna 1 seconde harder dan ooit. Dik tevreden.”.

De 100m rug kende ook nog een erg opvallend slachtoffer in de series. Michael Phelps werd gediskwalificeerd, hoogstwaarschijnlijk doordat hij op de 2e baan meer dan 15m onder water bleef. Enige tijd daarvoor werd hij op de 100vrij uitgeschakeld voor de finale, wat betekent dat hij vanavond alleen de 100wissel zal zwemmen.

Er waren overigens nog meer opvallende uitgeschakelde te melden. Zo misten Eamon Sullivan (10e in 47.38), Frederick Bousquet (12e in 47.53) en Filippo Magnini (15e in 47.74) ook allen de 100vrij finale, net als Jessica Hardy op de 100school. Zij werd daarop 9e en had op Twitter daarover wel wat te melden : “OOPS, took it too easy in prelims and got 9th in 100 breast! So pissed bc I felt great & was faster than prelims anywhere else w NO effort”

Hinkelien Schreuder plaatste zich wel eenvoudig voor de 50vrij finale. Ze kwam in de series tot een eindtijd van 24.18, de 4e tijd van de ochtend. Voor haar : Alshammer 23.85, Halsall 24.01 en Hardy 24.17.

Tagged as: , ,

Leave a Response