Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

FS Pro WEL toegestaan bij Swimcup Eindhoven

Email dit bericht Print dit bericht

Swimcup EindhovenVanuit de organisatie van de Swimcup Eindhoven is vandaag het bericht binnen gekomen dat zij voor de badkleding de regels van de KNZB zullen gaan handhaven. Dat betekent concreet dat tijdens de Swimcup wel gestart mag worden in een FS Pro, ondanks het feit dat die op de huidige lijst van de FINA niet voorkomt. De exacte tekst/uitleg vanuit de KNZB over de badkleding die bij de NWK in december, in 2010 en nu dus ook bij de Swimcup toegestaan is, is de vinden het document Zwemkleding.pdf.

Tagged as: , ,

5 Comments

 1. Ik heb geen tijd om me in alles te verdiepen. Poeh…

  Welke regels gelden nu? FINA regels 2009? KNZB regels 2010? Een of andere tussendoorregel?

 2. De mail vanuit de organisatie luidt :

  ————-
  Beste Martin,

  Dezelfde regels als KNZB 2010 worden gehanteerd voor de badkleding. Zie hiervoor de KNZB site of bijgaand pdf bestand.

  Met vriendelijke groet,
  Mieke Kauwenberg

  Eiffel Swimmers PSV
  ————–

  Dus afmetingen zoals de FINA die heeft vastgesteld en alles wat textiel is of lijkt is toegestaan.
  Bij het behalen van een kwalificatie voor een toernooi wat in 2010 plaats vindt (bv EK langebaan of misschien EJK ?) kan er controle plaats vinden. Bij het zwemmen van een Europees of Wereldrecord zal er controle plaats vinden.

 3. Deal gemaakt in het sponsor contract met speedo om te zorgen dat ze nog ff van de oude voorraad van de rest vd wereld af kunnen? 😛

 4. Misschien wel, aan de andere kant voldoet de stof van de FS Pro gewoon aan de reglementen, maar is er blijkbaar nog discussie over de naden.
  Tevens moet je wel op passen dat je geen limiet voor een EK of EJK zwemt in je FS Pro want dan zou die weer niet mee kunnen tellen….

 5. Volgens mij mag je juist wel een limiet voor een EK of EJK zwemmen in je FS Pro. In de uitleg van de knzb staat:

  “Om discussies van vorige jaren te voorkomen dat kwalificatie mogelijk oneerlijk is door het gebruik van diverse materialen hanteren we voor de GEHELE kwalificatieperiode van grote toernooien in 2010 het KNZB reglement (2010) ipv het FINA reglement (2010).”

  Volgens mij staat er dus dat voor de kwalificatie het KNZB reglement word gebruikt waarin de FS Pro dus wel toegestaan is.

  Zou Speedo zelf niet heel graag willen dat de FS Pro niet toegestaan wordt. Dan kopen veel meer mensen de nieuwe LZR racers die eigenlijk grotendeels hetzelfde zijn, maar dan veel duurder.

Leave a Response