Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zilver en brons op eerste dag IPC European Championships

Email dit bericht Print dit bericht

IPCNa goede voorbereidende trainingsstages in Eindhoven en Reykjavik, is voor de gehandicapten zwemploeg onder leiding van Mark Faber eindelijk de Europese Kampioenschappen van start gegaan. Op de eerste dag kwamen direct vier zwemmers aan de start. De oogst was geweldig, want Mike van der Zanden won een zilveren medaille op de honderd meter vlinderslag en Lisette Teunissen brons op de vijftig meter vrije slag. “Op 75 meter lag ik duidelijk achter op mijn directe concurrent David LEVECQ VIVES, maar op de laatste 25 meter liep ik per slag gemakkelijk in. Jammer dat ik net 0.3 seconden te kort kwam voor het goud” aldus een gelukkige Mike van deer Zanden. Lisette Teunissen was blij verrast met haar bronzen medaille. “Ik had dit niet verwacht. In de aanloop naar dit kampioenschap heb ik last van mijn schouder gehad en niet altijd optimaal kunnen trainen. Deze medaille is een geweldige motivatie voor me”, aldus Teunissen.

Op dag 1 hebben alle Nederlandse deelnemers hun persoonlijke records verbroken.

Resultaten 1e dag van de Nederlandse deelnemers
Mike van der Zanden: series 100m vlinder S10 59.51 en finale 58. 46 (PR + NR) ZILVER.
Michel Tielbeke: rechtstreekse finale 200m wisselslag 2.23.52 (PR + NR) 5e plaats.
Michael Schoenmaker: 50m vrije S4 series 42.43 (PR) en finale 43.22 (PR) 5e plaats.
Lisette Teunissen: 50m vrije slag S5 series 43.56 (PR) en finale 43.27 (PR) 3e BRONS.

Mike van der Zanden bij de ceremonie van de 100m vlinderslag

Mike van der Zanden bij de ceremonie van de 100m vlinderslag

Tagged as: ,

Leave a Response