Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Vier maal brons op 3e dag IPC EK Reykjavik

Email dit bericht Print dit bericht

IPCTijdens de derde finale sessie van het IPC EK zwemmen in Reykjavik heeft de Nederlandse paralympische zwemploeg vier maal een bronzen medaille veroverd. De grootste verrassing kwam wederom op naam van Lisa den Braber. Een dag na haar gouden race op de 100 meter schoolslag veroverde de Hoofddorpse zwemmer een bronzen medaille op de 400 meter vrije slag. Met haar inschrijftijd van 5.51.18 werd den Braber vooraf niet tot de kanshebbers gerekend. Een snelle start op de 1e 100 meter was net voldoende om haar sterk terugkomende Duitse concurrente Annika Geller en de Britse Charlotte Henshaw met respectievelijk 0.04 en 0.01 achter zich te houden.

In de klasse S14 wonnen Marlou van der Kulk en Wessel Everloo een bronzen medaille op de 100 meter rugslag. De bijna 2 meter lange Everloo wist met zijn lange krachtige slagen zijn persoonlijke record te verbeteren tot 1.12.08. Wessel Everloo; “Ik ben er vol voor gegaan en was in de finale veel beter dan vanochtend in de series. Geweldig een medaille tijdens mijn debuut. Ik ben echt heel trots.”
Lisette Teunissen behaalde haar 2e bronzen medaille van het toernooi. Op de 50 meter rugslag moest ze de Tsjechische Hlavackova en de Deense Lauridsen voor laten gaan.

In de laatste finale van de sessie kwam de Nederlandse heren estafette ploeg tot een 6e plaats op de 4×100 meter wisselslag estafette. Thijs van den End, Maurice Deelen, Mike van der Zanden en Michael Schoenmaker bleven met een tijd van 5.03.24 net boven het Nederlands record.

Tagged as: ,

Leave a Response