Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Twee maal goud en twee records op 4e dag IPC EK zwemmen

Email dit bericht Print dit bericht

IPCOp dag 4 van het IPC EK zwemmen heeft Magda Toeters voor een grote verrassing gezorgd door de 100 meter schoolslag (S14) te winnen in een wereldrecord. De zwemster uit Enschede, trainend bij OZ&PC Oldenzaal, verbrak het record dat stond sinds juni 2002 op 1.21.56 met 2.01 seconden. De nieuwe standaard is nu 1.19.55.  Magda Toeters; “Ik had vandaag een nieuw pak aan en gleed door het water, maar voelde het water niet! Een geweldige ervaring! De laatste meters van mijn race hoorde ik mijn ploeggenoten schreeuwen en aanmoedigen, toen ik omkeek na de finish en mijn tijd zag op het scorebord zag kon ik mijn ogen niet geloven.”

Maurice Deelen zorgde op de 50 meter vrije slag (S8) voor een schitterende race. Hij versloeg in een bloedstollend duel de Russische Europees recordhouder en paralympisch kampioen Lisenkov. De eindtijd van Deelen (26.82) was 0.22 sneller dan de Rus en goed voor een nieuw Europees record. “Ik heb al een paar keer tegen mezelf gezegd; Maurice…..je bent Europees kampioen! En ik geloof het nog steeds niet. Ik sta stijf van de adrenaline, wat een geweldige race!”

Naast de medailles van Toeters en Deelen waren er nog een paar goede prestaties. Mike van der Zanden greep wederom weer net naast het brons op de 400 meter vrije slag. Zijn tijd van 4.18.56 (4e) was wel een forse verbetering van het nationale record dat stond op naam van Joost de Hoogh (4.23.00).  Michel Tielbeke verbeterde het nationale record op de 50 meter vrije slag (S13) en bracht dit op 25.56 (5e finale) en Thijs van den End deed hetzelfde op de 400 meter vrije slag (S9). Zijn tijd van 4.58.35 was een verbetering van de tijd van Rutger Sturkenboom die in tijdens de paralympische spelen van Atlanta in 1996 kwam tot een tijd van 4.59.49.

In het laatste programma nummer van de dag verbeterde Michael Schoenmaker Michael Schoenmaker maar liefst 2 nationale records in één race. De 26 jarige zwemmer uit Breda was op de 100 meter vrije slag (S4) halverwege 0.7 seconden sneller dan zijn eigen record dat hij een aantal dagen geleden vestigde tijdens de finale 50 meter vrije slag. Na 100 meter stond de chrono stil op 1.30.03, een verbetering van ruim 5 seconden en goed voor een 5e plaats.

Tagged as: ,

Leave a Response