Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

SP wil extra zwembad in Amsterdam

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenBron : amsterdam.sp.nl
Om zwemverenigingen, scholen en Amsterdammers die gewoon een baantje willen trekken, genoeg ruimte te geven om te zwemmen moet er zeker één zwembad bij komen in Amsterdam. Dat bepleit SP-raadslid Laurens Ivens: “Wij horen van alle kanten in de stad dat er te weinig zwemwater is. Zwemmen is ontzettend populair en gezond, daarom moet het voor iedereen die dat wil mogelijk zijn regelmatig een duik te nemen.” Steeds meer zwemverenigingen komen in de problemen door het gebrek aan zwemwater in de stad of de verkeerde invulling van nieuwe zwembaden. Zo deed zwemvereniging Het IJ onlangs haar beklag over de vervanging van het Floraparkbad in Noord. In de nieuwbouw komen in plaats van een 50-meterbad twee 25-meterbaden. En die zijn snel te warm voor wedstrijdzwemmers, zeker als daar zo veel mensen zwemmen als in Noord het geval is.

In antwoord op vragen van de SP in 2007 zei de gemeente dat er in ieder geval op IJburg nog een zwembad moet komen. Met de bouw daarvan is echter nog niet eens een begin gemaakt. Ivens vindt dat jammer: “Het is overduidelijk dat de stad meer zwemwater nodig heeft. Als we mensen in beweging willen houden en de mogelijkheid geven gezond te leven is meer zwemwater onontbeerlijk.” Ivens heeft daarom bij wethouder Gehrels aangedrongen meer haast te maken met de bouw van een extra zwembad.

Tagged as: , ,

Leave a Response