Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo: Haaien en walvissen

Email dit bericht Print dit bericht
Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo

Bron : De Telegraaf.
Ranomi Kromowidjojo schrijft al enige tijd een column in de Telegraaf over alles wat ze meemaakt. Vandaag verscheen de nieuwe column, getiteld : Haaien en walvissen. Daarin beschrijft ze wat ze mee heeft gemaakt toen ze na de worldcup in Durban is gaan zwemmen met haaien. Een mooi stuk over nog een leuke kant van de topsport.

Weblog Ranomi: Haaien en walvissen

In mijn vorige blog schreef ik over de wereldbekerwedstrijd in Durban, Zuid-Afrika. Laatst hoorde ik dat Durban de meest gevaarlijke vakantiebestemming ter wereld is.

Niet echt geruststellend dus om daar een wedstrijd te zwemmen, maar van criminaliteit heb ik gelukkig niets gemerkt, echt een meevaller! En de stad was niet het enige gevaarlijke wat mij mee was gevallen. Want na twee dagen van wedstrijden zwemmen – die trouwens erg goed gingen: ik werd eerste en derde op de 100 resp. 50m vrij – zijn we met een groep zwemmers met haaien gaan zwemmen. Niet in een kooi of een bad, maar met een bootje de open zee op.

ranomiweblogVlak voordat we bij de haaien kwamen, zagen we een walvis met baby uit het water springen, ongelofelijk gaaf! Maar toen ik de haaienvinnen uit het water zag steken, zo’n beeld wat je altijd in films ziet, begon ik toch even te aarzelen met in het water springen. Maar goed, ik zeg altijd maar zo: er is niets enger dan een Olympische finale zwemmen. Dus even later lag ik met mijn snorkel en zwemvliezen tussen allemaal wilde haaien, ik heb ze zelfs aangeraakt! Wat een ervaring. Ik dacht altijd dat haaien mensen het liefst willen opeten, maar dat is absoluut niet waar. Dus naast een zeer geslaagde wereldbekerwedstrijd heb ik ook nog wat geleerd en gezien. Twee vliegen in één klap!

Tagged as:

Leave a Response