Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Rio 2016

Rio 2016

Rond 18.50uur gisteravond werd door Jacques Rogge bekend gemaakt dat de Olympische Spelen van 2016 gehouden zullen worden in Rio de Janeiro. Enige tijd daarvoor was er al een schok door de zaal in Kopenhagen gegaan toen Chicago in de eerste stemmingsronde af viel. De steun van Barrack Obama en zijn vrouw hadden dus niet voor het gewenste effect gezorgd en Chicago mocht als eerste zijn wonden gaan likken. Voor de geïnteresseerden, de eerste stemronde resulteerde in Madrid 28 stemmen, Rio 26 stemmen, Tokyo 22 stemmen en Chicago 18 stemmen. Daarna was het in ronde 2 Tokyo die het veld moest ruimen, in een stemming waarbij Rio met 49 stemmen al een grote voorsprong had genomen op Madrid (29 stemmen) en afvaller Tokyo met 20 stemmen.

In de laatste een-tegen-een ronde tussen Madrid en Rio bleek achteraf Rio de overduidelijke winnaar met maar liefst 66 stemmen, tegen de 32 van Madrid. En dus kon Jacques Rogge rond 18.50uur eindelijk de verlossende woorden spreken : “Tonight i have the honor to announce that the games of the 31th Olympiad are awarded to the city of … Rio de Janeiro.”

Uiteraard brak er direct na deze mededeling een enorm feest los in Rio en de rest van Brazili├ź, het land dat bekend staat voor zijn carnaval.

Meer info over de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 zijn te vinden op www.rio2016.org en daarop ook een ontwerp hoe het Olympische zwembad van 2016 eruit zou kunnen komen te zien.

Zwembad Rio 2016 (BCMF Arquitetos)

Zwembad Rio 2016 (BCMF Arquitetos)

<object width=”560″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/Z00jjc-WtZI&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/Z00jjc-WtZI&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”560″ height=”340″></embed></object>
Tagged as: ,

Leave a Response