Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Moniek Nijhuis terug naar E.ON-NZA

Email dit bericht Print dit bericht

Moniek Nijhuis

Moniek Nijhuis

Gisteren verscheen op KNZB.nl het bericht dat Moniek Nijhuis terug is bij E.ON-NZA. Na de mislukte kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2008 besloot ze over te stappen naar de Dolfijn en wat minder te gaan trainen. Vooral het feit dat er wat minder druk op haar kwam te liggen werkte duidelijk goed voor Moniek, wat uiteindelijk resulteerde in mooie prestaties tijdens de WK in Rome. Na de WK begon het weer meer te kriebelen bij Moniek en dus kwam de Olympische Spelen 2012 in Londen in beeld.

Het oorspronkelijke plan was om vanaf januari geleidelijk in te stromen in de groep van Hans Elzerman, omdat ze graag wel weer iets meer wilde trainen (met het oog op de 100 meter OS) en bij de Dolfijn waren daar geen faciliteiten voor. Daarom maakte ze de keuze om te switchen van de Dolfijn naar de RTC groep. Daar gaat ze haar uren geleidelijk aan opbouwen naar 16 zwemuren, iets meer dan ze nu al deed. “Dat Hans Elzerman, mijn huidige trainer bij De Dolfijn, ook bij E.ON-NZA mijn trainer wordt, maakte de stap nog gemakkelijker”, lichtte Nijhuis dinsdag toe. “Tevens zijn de schema’s grotendeels vergelijkbaar, dus ik hoop dat ik me snel op mijn plek ga voelen.”.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. Waarschijnlijk de Olympische spelen in 2012.

  2. Foutje bedankt :)
    Is aangepast.

Leave a Response