Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Liu Zige zet wereldrecord 200vlinder op 2.01.81

Email dit bericht Print dit bericht

Liu Zige

Liu Zige

Wie gedacht had dat de wereldrecords op de 50m baan veilig waren nu de wereldkampioenschappen geweest zijn en iedereen zich verplaatst heeft naar de 25m baan heeft ongelijk gekregen. Olympisch kampioen Liu Zige haalde tijdens de Chinese kampioenschappen maar liefst 1.6 seconden van het wereldrecord op de 200vlinder af. Liu zwom een tijd van 2.01.81, daarmee ruim onder het oude record van Jessicah Schippper van 2.03.41 gezwommen in Rome. Met haar tijd bleef Liu haar landgenote en zilveren medaille winnares van Beijing (Jiao Liuyang) bijna 4 seconden voor.

In een reactie gaf Liu al aan dat het nog harder moet : “I don’t think the result today is fast enough for me, and there is still room for me to better the record in the future, Every tiny progress could make a new world record, which is very common in the pool.” Of ze daarbij rekening hield dat ze vanaf 1 januari weer in andere/oude badkleding moet gaan zwemmen werd niet vermeld.

In tegenstelling tot veel andere zwemmers had Liu sinds de WK geen vakantie genomen, zelfs geen enkele dag. “I trained very hard after I came back from the Rome Worlds,” aldus Liu “I cooperate very well with my coach, who set higher standard for my training in terms of intensity and capacity.”

Tagged as: ,

Leave a Response