Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dara Torres 12 tot 18 maanden uitgeschakeld

Email dit bericht Print dit bericht
Dara Torres

Dara Torres

Ze is een van de meest fanatieke twitter gebruikers. Iedere dag laat ze iedereen die geïnteresseerd is weten wat er allemaal gebeurt in haar leven. Zo zagen we enige tijd geleden een schouder operatie voorbij komen, haar Amerikaanse record op de 50vlinder werd uitgebreid gemeld en haar teleurstelling over Rome kon iedereen mee lezen. Het laatste nieuws van Dara is nu echter de geplande knie operatie. Van tevoren had ze verwacht wel enige tijd uitgeschakeld te zijn, maar nu blijkt dat de situatie een stuk ernstiger is dan verwacht.

Hoewel de Engelse tekst wel zo technisch is dat het voor een niet-medicus┬á niet echt te volgen is, valt er wel uit op te maken dat een van de onderdelen van de operatie het breken van haar scheenbeen zal zijn. Na de operatie, die in Boston zal plaats vinden op 20 oktober, moet ze nog 6 dagen wachten voor ze weer terug naar Florida kan vliegen, alwaar ze de eerste 6 tot 8 weken met krukken zal moeten lopen. Vervolgens vindt er een revalidatie proces plaats wat 12 tot 18 maanden in beslag kan nemen. Zelf maakt ze zich vooral druk om het feit dat ze zeker in het begin helemaal niets aan sport zal kunnen doen, niet zwemmen maar ook bijvoorbeeld niet fietsen. Maar uiteindelijk lijkt het haar het wel waard want “I’m ready to get it done and move on, I just want to have some normality in my life. I want to be able to walk up and down the stairs without being in pain.”. En over het wel of niet doorgaan tot Londen 2012 heeft ze ook nog een mening : “I think this might make me more motivated to go for 2012, just to prove I can get over this. At least I can set this as a goal.”

Het hele artikel is te lezen op de site van de Associated Press.

Tagged as: , , ,

Leave a Response