Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amerika vs Europa nieuwe Duel in the Pool

Email dit bericht Print dit bericht

Duel In The PoolAl jaren bestaat er een Duel in the Pool tussen de Verenigde Staten en Australie. Helaas voor dat laatste land is het verschil met de VS steeds groter geworden en dus gingen er steeds meer geluiden op om een nieuw duel aan te gaan met de Europese toppers en op 18 en 19 december is het zover. Op die 2 dagen zal Team USA naar Manchester komen om daar de strijd aan te gaan met de topzwemmers van Engeland, Duitsland en Italie. “The Mutual of Omaha Duel in the Pool is an event that we are extremely proud of,” vertelde Chuck Wielgus, directeur van USA Swimming. “With the help of our partners at Mutual of Omaha and NBC, this event allows us to bring the excitement of international swimming – which was such a runaway hit during the Olympics – back into the homes of millions of American viewers.”

Het Amerikaanse team wat de oversteek naar Europa zal maken zal samengesteld worden uit de snelste zwemmers van een 4 tal wedstrijden in 2009 : de nationale kampioenschappen van de VS, de Universiade, de US Open en de WK in Rome. Totaal worden er 18 mannen en 18 vrouwen uitgezonden, die in Manchester de strijd aan gaan met 6 mannen en 6 vrouwen uit ieder van de 3 Europese landen.

De wedstrijd zal plaats vinden op de 25m baan. Wereldrecords leveren per stuk $ 15.00,00 op, plus iedere winnaar verdient $ 1.000,00. “We expect to host a very strong U.S. team packed full of mega stars. And, alongside our own Becky Adlington and Jo Jackson, we will welcome some of Europe’s greatest swimmers to bring to Manchester the best swimming it’s ever seen in a head-to-head challenge.”

Meer info is te vinden op www.duelinthepool.com.

Duel In The Pool

Tagged as: , , , ,

Leave a Response