Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Trainingsgroep Jacco Verhaeren uitgebreid

Email dit bericht Print dit bericht
Jacco Verhaeren

Jacco Verhaeren

Na het stoppen van Pieter en de overgang van Inge Dekker naar Marcel Wouda bestond de trainingsgroep van Jacco Verhaeren nog maar uit 2 zwemsters, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis. Een situatie die door sommigen erg vreemd werd gevonden, maar afgelopen weekend werd duidelijk dat dit slechts een overgangssituatie betrof. Tijdens de Nederlandse estafette kampioenschappen werd bekend dat Jurjen Willemsen en Bastiaan Lijesen met ingang van deze week onderdeel uitmaken van de groep van Jacco, net NTC. Daarmee zijn ze de eerste zwemmers die doorstromen van het RTC naar het NTC, een stap die de bond altijd al voor ogen had. In een reactie op de site van Eiffel Swimmers NZE zegt Verhearen “Bastiaan en Jurjen richten zich beide op 50,100 en 200 meters. Dat past mooi in mijn trainingsgroep. Daarnaast is het zo dat alle RTC-zwemmers na verloop van tijd moeten doorstromen naar een NTC (lees: Martin Truijens in Amsterdam, Marcel Wouda of ikzelf), of terug gaan naar hun/een vereniging als het niveau onvoldoende blijkt te zijn. Deze twee jongens hebben vorig seizoen een mooie progressie gemaakt en we hopen dat ze dit kunnen doorzetten op weg naar internationale toernooien. Uiteraard is daar nog wel een behoorlijke stap voor nodig.”

Op de vraag of de groep nu compleet is was het antwoord van Verhearen : “In het komende jaar kan ik er nog twee zwemmers/zwemsters bij hebben maar dat is voor de (nabije) toekomst.”

Het hele verhaal over de overgang van de heren is te lezen op de website van Eiffel Swimmers NZE.

Tagged as: , , ,

1 Comment

  1. “Daarmee zijn ze de eerste zwemmers die doorstromen van het RTC naar het NTC”

    Volgens mij is dat niet juist want op 1 september stond in een artikel op Zwemkroniek het volgende: “Clarissa van Rheenen gaat na één jaar RTC nu trainen in de groep van Marcel Wouda. “

Leave a Response