Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Olympische stad 2016 wordt vrijdag bekend gemaakt

Email dit bericht Print dit bericht

Olympische SpelenHet is gebruikelijk dat in een na-Olympisch jaar de Olympische stad wordt gekozen voor de Olympische Spelen 7 jaar later. In dit geval gaat het dus om de Olympische Spelen van 2016, waarbij er nog 4 steden over zijn gebleven : Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro en Madrid. Natuurlijk proberen alle vier de steden het IOC er van te overtuigen dat zij de beste kandidaat zijn. Daarbij heeft Chicago wel een heel opvallende ambassadeur in Kopenhagen waar het IOC congres wordt gehouden, namelijk de president van de Verenigde Staten Barrack Obama. Hij zal samen met zijn vrouw aanwezig zijn om de kandidatuur van Chicago extra steun te geven.

Aanstaande vrijdag zal vervolgens aan iedere stad de mogelijkheid geboden worden om een presentatie te geven aan het IOC, te beginnen met Chicago rond 9 uur (in de ochtend), gevolgd door Tokyo om half 11, Rio rond 2 uur en Madrid om half 5. Vanaf 5 uur zullen de IOC leden aan de slag gaan met diverse stemronden, waarna als alles goed verloopt om half 7 de organiserende stad van de Olympische Spelen 2016 bekend gemaakt zal worden.

Meer informatie over het Olympisch congres in Kopenhagen is te vinden op de site van het IOC of op de special YouTube pagina van het IOC

Tagged as:

Leave a Response