Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlanders naar worldcupwedstrijden

Email dit bericht Print dit bericht

FINAIn de maanden oktober en november worden er totaal 5 World Cup wedstrijden gezwommen. Als eerste op de kalender staat op 16 en 17 oktober de wedstrijd in Durban (Zuid-Afrika) op het programma. Daarna volgen 3 wedstrijden in Europa, op 6 en 7 november in Moskou (Rusland), op 10 en 11 november in Stockholm (Zweden) en op 14 en 15 november in Berlijn (Duitsland). De Worldcup series worden afgesloten in Singapore op 21 en 22 november. Deelname aan deze wedstrijden is in principe gebonden aan de nationale bond, al is het ook mogelijk voor organisaties om individuele zwemmers uit te nodigen.

Vanuit diverse landen zijn reeds berichten verschenen over deelname van toppers aan de worldcup wedstrijden. Zo werd in augustus reeds bekend dat Michael Phelps deel zal nemen in Stockholm en Berlijn. Wereld en Olympisch kampioene Britta Steffen zal in ieder geval ook in Berlijn het water in duiken.

Tijdens die wedstrijd in Berlijn krijgt ze vanuit Nederlalnd sterke tegenstand. Zo zullen Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder waarschijnlijk op de 50m vrij met haar de degens kruisen. Ook Inge Dekker, Moniek Nijhuis en Joeri Verlinden zullen in Berlijn deelnemen. Hinkelien zwemt sowieso een uitgebreid worldcup programma, want zij zal bij alle 5 de wedstrijden aangewezig zijn.

Een overzicht van de Nederlandse deelname zoals nu bekend :
Durban : Hinkelien Schreuder, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo
Moskou : Hinkelien Schreuder
Stockholm : Hinkelien Schreuder, Inge Dekker, Joeri Verlinden, Jan Kersten
Berlijn : Hinkelien Schreuder, Inge Dekker, Marleen Veldhuis, Moniek Nijhuis, Joeri Verlinden
Singapore : Hinkelien Schreuder, Inge Dekker

Na deze laatste wedstrijd staat er ook nog de EK Kortebaan als belangrijke wedstrijd op het programma dit jaar, waardoor er te verwachten valt dat er nog een behoorlijk aantal wereldrecords zullen sneuvelen voordat de nieuwe textiel-regels voor badkleding regels op 1 januari 2010 in gaan.

Officiele informatie over de worldcups is te vinden op de site van de FINA.

Tagged as: , ,

Leave a Response