Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Marleen niet naar EK kortebaan

Email dit bericht Print dit bericht

Marleen Veldhuis

Marleen Veldhuis

Vandaag verscheen het bericht in de media dat Marleen Veldhuis niet deel zal nemen aan de EK korte baan die van 10 tot en met 13 december in Istanbul worden gehouden. De officiƫle lezing is dat het evenement niet in de planning van Marleen past. Deze mededeling is op zijn minst opvallend te noemen, aangezien er maar weinig andere wedstrijden zijn dit jaar/seizoen waarbij topvorm van Marleen verwacht zal worden. Een mogelijkheid is dat ze zich richt op de Swimcup in Eindhoven, maar aangezien die al eind november wordt gehouden zou dat geen invloed hoeven hebben op de EK kortebaan. En aangezien het eerste belangrijke toernooi daarna pas in augustus 2010 is (de Europese kampioenschappen lange baan), lijkt het erop dat het niets te maken heeft met de planning van Marleen, in ieder geval niet op het gebied van zwemmen. Mogelijk dat ze op persoonlijk vlak bepaalde keuzes maakt nu het een minder belangrijk seizoen is ?

De ploeg die wel naar de EK korte baan gaat half december bestaat uit de volgende heren :
Sebastiaan Verschuren, Job Kienhuis, Arjen van der Meulen, Nick Driebergen, Robin van Aggele, Lennart Stekelenburg, Thijs Valkengoed, Bastiaan Tamminga, Joeri Verlinden en Bastiaan Lijesen.
Bij de dames zullen de volgende zwemsters aan de start verschijnen :
Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo, Ilse Kraayeveld, Saskia de Jonge, Inge Dekker, Femke Heemskerk, Sharon van Rouwendaal, Moniek Nijhuis, Lia Dekker, Loes Zanderink, Tessa Brouwer en Chantal Groot.

Tagged as: ,

Leave a Response