Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Libby Trickett (ge)stopt ?

Email dit bericht Print dit bericht

Libby Trickett

Libby Trickett

Ze is pas 24 jaar en zou dus makkelijk nog door kunnen gaan tot Londen 2012, maar Libby Trickett heeft aangegeven dat ze nadenkt over stoppen. “I am having a break at the moment and retirement is on my mind, but it is not something that I have confirmed,” aldus Libby Trickett. “I love swimming and everything it has done for me. I will see where my head is at in a few months.” Het is overigens niet de eerste keer dat Libby nadenkt over stoppen, want na de Olympische Spelen van Beijing vorig jaar twijfelde ze ook over het vervolg van haar carriere. Uiteindelijk wisselde ze alleen van club en ging toch nog verder.

Afgelopen zomer zwom zij als een van de weinigen in de ‘oude’ LZR naar een medaille tijdens de WK in Rome. In de finale van de 100m vrijeslag verbeterde ze haar persoonlijk record en voormalige wereldrecord tot 52,62, maar in het tijdperk van de laatste generatie badpakken was dat slechts goed voor brons. Het betekende voor Trickett, die ook nog een zilver en bronzen medaille haalde met de estafettes in Rome, voor het eerst geen gouden medaille op een groot toernooi sinds 2003.

Op 10 augustus wist Libby Trickett haar eigen wereldrecord in het 25m bad nog wel behoorlijk aan te scherpen. Ze kwam bij de Australische korte baan kampioenschappen tot 51,01, een tijd die Britta Steffen waarschijnlijk zal proberen aan te vallen tijdens de komende worldcups of anders bij de EK korte baan in december.

Tagged as: , , ,

Leave a Response