Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jodie Henry stopt na veel blessureleed

Email dit bericht Print dit bericht

Jodie Henry

Jodie Henry

Na 2 jaar strijd tegen een bekkenblessure heeft Jodie Henry vandaag de handdoek in de ring gegooid, ze stopt met onmiddellijke ingang met wedstrijdzwemmen. Henry was een van de grootste borstcrawl sprintsters tussen 2002 en 2006. Haar internationale doorbraak was tijdens de Commonwealth Games in 2002 waar ze als 18 jarige goud won op de 100m vrijeslag en de 4x100vrij en wisselslag estafettes. In 2003 was er bij de WK in Barcelona zilver op de 100vrij en brons op wederom de 4x100vrije en wissel estafettes.
Jodie Henry en Inge de Bruijn in Athene 2004

Jodie Henry en Inge de Bruijn in Athene 2004

Tijdens de Olympische Spelen in 2004 pakte ze eerst goud op de 4x100vrij in een wereldrecord (Nederland werd daar achter de Verenigde Staten 3e), vervolgens won ze individueel goud op de 100vrij na in de halve finale het wereldrecord van Libby Lenton van 53.66 op op 53.52 te hebben gezet (Inge pakte hier overigens het zilver) en op de laatste dag van het toernooi won ze haar 3e goud op de 4x100wissel, met wederom een wereldrecord.

Bij de WK in Montreal in 2005 was er wederom goud voor Henry op de 100vrij, alsmede goud op de bekende 2 estafette nummers, gevolgd door 2 zilveren individuele vrijeslag en een gouden 4x100vrij medaille bij de Commonwealth Games in 2006. Op beide individuele nummers moest ze de gouden eer aan Libby laten. En in 2007 was er nog meer goud bij de WK in Melbourne, dit keer alleen op de 2 estafette nummers.

Na dat toernooi verhuisde ze terug naar haar geboorte plaats Brisbane, maar gooide haar bekken blessure roet in het eten. Ze wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Beijing of de WK in Rome en heeft vandaag dus aangekondigd op 25 jarige leeftijd te stoppen met wedstrijdsport.

Tagged as: , , ,

Leave a Response