Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Inge Dekker switcht naar Marcel Wouda

Email dit bericht Print dit bericht
Inge Dekker

Inge Dekker

Zo aan het begin van het nieuwe zwemseizoen vinden er weer aardig wat verschuivingen plaats in de Nederlandse zwemwereld. Een van de meest opvallende wisselingen is dat Inge Dekker van de groep van Jacco Verhaeren naar de groep van Marcel Wouda verhuisd. Helaas hebben wij nog geen informatie kunnen verkrijgen over de reden van deze overstap, maar wij kunnen ons voorstellen dat na enkele jaren de chemie tussen Jacco en Inge uitgewerkt was en Inge op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

In de groep van Marcel komt Inge ook Clarissa van Rheenen tegen, die na het RTC vorig jaar dit jaar de overstap maakt naar Marcel. En ook lange afstandzwemmer Bryan Mannaart zal onder Marcel gaan trainen, tot vorig seizoen maakte hij deel uit van WVZ uit Zoetermeer. In de groep van Marcel komt hij o.a. Job Kienhuis, Robin den Boer, Arjen van der Meulen, Tom Vangeneugden en de dames Linsy Jeister en Maaike Waaijer tegen. Daarbij zal Tom zich vanaf nu net als Linsy en Maaike op het open water gaan richten, waarbij hij de 1500m’s in het binnenbad in dienst zal zwemmen van het buitenwater.

Sharon ontvangt de felicitaties van Andrea na de 100vlinder

Sharon van Rouwendaal en Andrea Kneppers

Andrea Kneppers en Kimberley Albers zijn de nieuwe gezichten bij het Regionaal Trainings Centrum Eindhoven. Voor het tweetal is huisvesting gevonden en bovendien kunnen de twee zwemsters hun middelbare schoolopleiding vervolgen in Eindhoven.
Andrea Kneppers uit ‘t Zand (kop van Noord-Holland) maakte deze zomer bij de EJK kennis met trainster Jeanet Mulder, die ook voor de Rotterdamse Kimberley Albers geen onbekende is.
Eerder was al bekend dat er voor Lotte Goosen en Roxanne Linders geen toekomst meer is bij het RTC, dat geldt als opleidingsinstituut voor de grote toernooien.
In de groep van Jeanet Mulder traint ook Sharon van Rouwendaal. Zij kwam al eerder in Eindhoven, waar zij zich voorbreidde op de EJK in Praag. Daar werd zij Europees jeugdkampioene op de 400 vrij en behaalde brons op de 200 vrij.

Sprinter Robert Lijesen heeft NZE verlaten. Hij kan niet meer de motivatie vinden om er na het missen van de WK weer volledig tegen aan te gaan. Voor het EK korte baan in Istanbul bereidt hij zich voor bij zijn oude vereniging Van Vliet Barracuda. Er was gedurende enige tijd sprake dat hij in Dordrecht zou gaan trainen, maar of dit nu van de baan is zal de toekomst uit moeten wijzen.

Tagged as:

1 Comment

  1. Robert mag hard gaan trainen voor het EK, maar hij is niet geselecteerd door de KNZB. En de Bart Veldkamp/Eelco van de Geest-route lijkt me in het zwemmen ook niet echt haalbaar.

Leave a Response