Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Hans-Peter Hartog gaat World-Cup debuut tegemoet

Email dit bericht Print dit bericht

Hans-Peter HartogWORMERVEER – Open water zwemmer Hans-Peter Hartog rondde vorig weekend het open water circuit in Nederland af. Dit deed hij met een verdienstelijke eerste plaats bij de jeugd en tweede plaats in het All-in klassement van de heren vrije slag. Hartog zwemt al jaren mee in het Nederlandse circuit, maar hij wil meer. Mede dankzij de (financiële) steun van zijn ouders kan Hans-Peter zich binnenkort opmaken voor zijn World-Cup debuut. Dit debuut zal plaatsvinden in Hong Kong op 4 oktober.

Hans-Peter Hartog na een van zijn races

Hans-Peter Hartog na een van zijn races

Hartog, die inmiddels studeert aan de Johan Cruijff University, krijgt de komende tijd ruimte van school om zijn doel te verwerkelijken. Ondanks alle privileges moet Hartog in principe zijn studie commerciële economie in vier jaar afronden, met de mogelijkheid om colleges en opdrachten via de computer te volgen. De zwemmers van DAW-Finenzo heeft in de afgelopen maanden zo’n 10 tot 12 uur per week getraind om optimaal aan de start te kunnen verschijnen in Hong Kong. Op de vraag wat zijn verwachtingen zijn voor de race is hij heel duidelijk : “Nieuwe ervaringen opdoen. Ik ben niet zozeer op een resultaat gericht, maar meer op het proces en het circus er om heen. Een van me voornamelijke doelen is in een groep zwemmen op zeer hoog niveau. Volgend jaar wil ik graag meer World-Cup wedstrijden zwemmen. De EJK open water is dat jaar in Hoorn en aangezien ik in Hoorn mijn eerste officiële NK open water medaille heb gewonnen en mijn Europa cup debuut heb gemaakt, beschouw ik die baan als een succes baan voor mij.”

Hans-Peter zal op 29 september richting het circus in Hong Kong vliegen en zal op, nota bene zijn eigen verjaardag, 6 oktober terugkeren vanuit Hong Kong.

Tagged as: ,

Leave a Response