Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Femke Heemskerk wil dubbel scoren in Londen

Email dit bericht Print dit bericht
Femke Heemskerk

Femke Heemskerk

Soms verschijnt er in een lokale krant of op een kleine website een leuk artikel over een zwemmer of in dit geval zwemster uit Nederland. Vaak blijft zo’n artikel vervolgens verborgen voor het grote publiek, wat uiteraard voor de zwemsportliefhebbers erg jammer is. Gelukkig zijn artikelen op het internet steeds beter te vinden en daardoor kregen wij ook het artikel met de bovenstaande kop onder ogen. Het artikel komt van Webregio.nl, een website die nieuws verzameld uit de regio Alphen a/d Rijn, Boskoop, Bodegraven, Nieuwkoop e.o.

Deze site, onderdeel van Telegraaf media Nederland, heeft regelmatig interviews met sporters uit de regio en dit keer was Femke Heemskerk dus het middelpunt van een leuk artikel. Mocht je zelf in jouw lokale media een leuk artikel tegen komen, of zelf over iemand of een club iets schrijven dan kan je dat uiteraard ook altijd even opsturen naar info@zwemsite.nl.

Femke Heemskerk wil dubbel scoren in Londen

KAAG EN BRAASSEM – Femke Heemskerk is uitgegroeid tot een bekende nationale zwemtopper die met Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen op het hoogste podium heeft gestaan. Maar het is haar niet komen aanwaaien.

De 21-jarige Femke Heemskerk heeft naam gemaakt in de Nederlandse zwemwereld en is daardoor een bekende Nederlander geworden. En bij bekendheid horen verplichtingen. ‘Maar ik ga niet overal op in hoor, je wordt zoveel gevraagd, je moet keuzes maken want het zwemmen komt wel op de eerste plaats.’ Heemskerk is even terug in Roelofarendsveen, het dorp waar ze opgroeide. In 2007 toog ze naar Amsterdam om te gaan trainen bij Sjaak Juffermans van zwemclub De Zijl. Hij was het die haar talent op waarde schatte. ‘Ik voelde me best gevleid, een hele uitdaging. Ik begon het zwemmen weer leuk te vinden.’

Femke Heemskerk

Femke Heemskerk

In 2002 zwom ze zich in de picture met een nette vijfde plaats op de 50 meter vrije slag tijdens de Europese jeugdkampioenschappen.in Linz. Op de 100m. bereikte ze de halve finale. Terugrekenend begint het succes van Heemskerk daar. Bij het wereldkampioenschap in Melbourne pakte ze met viermaal 100 estafetteploeg brons. Ook op de dubbele estafetteafstand bereikte ze met het team de finale. Intussen is ze overgestapt naar het Zweminstituut in Amsterdam.

De afgelopen twee jaar is ze een vaste waarde voor de Nederlandse estafetteploeg die alleen maar goud wonnen. De enige ploeg in de wereld die het EK in Eindhoven, het WK-kortebaan in Manchester, de Olympische Spelen in Beijing en het WK in Rome op hun palmares hebben geschreven met wereldrecords. Wereldrecords die naar verwachting van Heemskerk niet snel verbeterd worden omdat ze gezwommen zijn in de meest futuristische pakken die inmiddels verboden zijn. Zelf is ze daar niet rouwig om. ‘Nu kan weer de beste winnen zonder die hightech.’

Voor Heemskerk is het doel momenteel de Spelen van 2012 in Londen. Daar wil ze niet alleen scoren met de estafetteploeg, maar ook individueel.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. “In 2007 toog ze naar Amsterdam om te gaan trainen bij Sjaak Juffermans van zwemclub De Zijl.”

    Volgens mij zwemt de Zijl al jaren in Leiden (in zwembad de Zijl :P)

  2. Tja, als we de artikelen ook nog moeten controleren/aanpassen blijven we bezig 😛
    Denk dat er 2001 en Leiden moet staan 😉

Leave a Response