Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK kortebaan laatste recordfeest van 2009

Email dit bericht Print dit bericht

lenDe EK kortebaan zal het laatste recordfeest van 2009 worden nu de Europese zwembond (LEN) besloten heeft dat tijdens dat toernooi in Istanbul de laatste generatie zwemkleding gewoon gedragen mag worden. Dit besluit werd afgelopen weekend genomen door de LEN, nadat er vanuit Frankrijk het voorstel was gekomen om reeds bij de EK kortebaan de regels van 2010 in te laten gaan. De keuze van de LEN om niet in te gaan op dat voorstel is niet direct verrassend te noemen, want net als bijvoorbeeld de Canadese bond kiezen zij ervoor om de hun zwemmers niet achter te stellen ten opzichte van de zwemmers in de rest van de wereld.

Overigens kwam de LEN met nog een 2e reden om de nieuwe regels pas echt per 1-1-2010 in te laten gaan, namelijk dat de producenten niet in staat zouden zijn om voor de EK de nieuwe badkleding beschikbaar te hebben. Dit is een minder sterke reden want er is voldoende oudere badkleding beschikbaar voor het toernooi en waarschijnlijk zullen de producenten proberen hun badkleding voor de kerstdagen beschikbaar te hebben. In die periode kunnen ze dan mooi een eerste extra afzet proberen te creƫren nu definitief duidelijk is dat de huidige pakken niet meer gebruikt kunnen worden in 2010.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Blijft Belgiƫ nu thuis?

Leave a Response