Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Volgende stap in Zwemrank

Email dit bericht Print dit bericht

SplashAan het eind van vorig seizoen zijn we druk bezig geweest met ons uitslagen en ranglijsten systeem Zwemrank. Mede door alle wedstrijden in die periode en de WK in Rome is de prioriteit van dit onderdeel weer een stukje lager geweest, maar daar is sinds kort weer verandering in gekomen. Zo zijn we de afgelopen dagen bezig geweest om zoveel mogelijk uitslagen te verzamelen en zijn die vanavond geupload naar de database van zwemrank. Op dit moment zitten er in de die database zo’n 2000 uitslagen, uit de jaren 2006, 2007, 2008 en 2009.

Natuurlijk komt er bij een dergelijk vulling van de database ook weer een aantal problemen boven drijven, zoals het niet goed registreren van leeftijdscategorie├źn, de sortering van tijden (plaats weergave gaat nog fout) en nog wat andere kleinere probleempjes. Maar dankzij de actie van vandaag weten we wel dat het importeren van grote aantallen uitslagen geen probleem zal zijn.

Uiteraard is het leuk om alle uitslagen terug te kunnen kijken, maar veel leuker is wat je er nog meer mee kan. De KNZB heeft reeds aangekondigd (internationale) ranglijsten te gaan publiceren, maar wij willen veel verder gaan dan dat. In samenwerking met de Kring Noord-Brabant zullen wij bijvoorbeeld gaan aangeven wie voldaan heeft aan de limieten voor de kring kampioenschappen (sprint, winter, lange afstand en zomer). En daarbij hoeft de kring Noord-Brabant niet uniek te zijn, iedere andere wedstrijd met limieten kan in het systeem gezet worden, bijvoorbeeld de Nederlandse kampioenschappen.

Wordt vervolgd….

Tagged as: ,

Leave a Response