Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Tom Vangeneugden gaat naar buiten

Email dit bericht Print dit bericht
Tom Vangeneugden

Tom Vangeneugden

Hij is al een aantal jaren in het bezit van diverse Belgische records, op de 400, 800 en 1500m vrijeslag. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Eindhoven in 2008 werd hij nog 7e op de 1500m vrijeslag en met 15.11.04 zwom hij bij de Olympische Spelen in Beijing naar de 20e plaats. Dit jaar wist hij bij de Wereldkampioenschappen in Rome die tijd net niet te verbeteren en eindigde hij met 15.12.95 als 13e. Na die WK gaf Tom Vangeneugden op Twitter aan dat hij nadacht over zijn carri√®re in het zwemmen. Hij twijfelde of hij misschien niet beter tot zijn recht zou komen in het buitenwater, of zoals hij zelf op 14 augustus de wereld in gooide : “Thinking about a career switch: pool swimming or open water swimming. I ll make my decision before sep, 1!”.

Wel, zojuist verscheen op Twitter het volgende bericht van Tom : “let’s make the change: open water swimming!”. Het lijkt er dus op dat hij zijn woord gehouden heeft, de beslissing inderdaad voor 1 september is gevallen en hij zich dus gaat richten op het buiten water. Of dit betekent dat hij de 1500m helemaal links zal laten liggen, of net als bijvoorbeeld David Davies beide disciplines wil blijven doen, zullen we moeten afwachten.

Tagged as: ,

Leave a Response