Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Moniek Nijhuis met NR naar finale 50school, WR 100vl Phelps (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09In de eerste halve finale van de 50school bij de dames startte Moniek Nijhuis vanuit baan 5. Vanochtend verbeterde ze het Nederlands record al van 30.80 naar 30.57, vanmiddag won ze de halve finale in een nieuwe toptijd van 30.38. En nadat alleen Sarah Katsoulis in de 2e halve finale met 30.33 iets sneller was, bleek Moniek zich dus als 2e te hebben geplaatst voor de finale. Nummer 3 werd Yuliya Efimova, de snelste dame ooit maar haar 30.05 zwom ze in een niet goedgekeurd pak. Wereldrecordhoudster Amanda Reason was de nummer 4 in 30.42.

Finale 100vlinder heren

DE wedstrijd waar iedereen op zat te wachten was de 100vlinder bij de heren. Iedereen kent ondertussen de rivaliteit tussen Milorad Cavic en Michael Phelps. Discussie over de badpakken, over de Olympische finale 100vlinder, alles werd opgehaald om de rivaliteit maar te versterken. Zelfs voor de start zocht Cavic nog oogcontact met Phelps om hem uit te dagen. Dat lukte niet, maar was ook niet nodig om Phelps tot op het bot te tergen. In de eerste 50m was het zoals verwacht Cavic die als eerste keerde, maar Phelps had hem niet zover weg laten lopen als de vorige keer. Vanaf dat moment kwam Phelps met iedere slag dichterbij om er op 10m voor het eind naast te komen en in de laatste 2 slagen er overheen. Met 49.82 brak Phelps als eerste de barriere van 50 seconden en hield hij Cavic op 0.13 seconden. Die dook met zijn 49.95 ook nog onder de 50, maar meer dan zilver leverde het niet voor hem op. Na de race liet Phelps overigens blijken zich toch wel druk gemaakt te hebben over alle gedoe, want de vreugde uitspatting was er een waarbij die op de Olympische Spelen in het niets viel.

Tagged as: , , ,

Leave a Response