Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Michael Phelps naar Worldcups in Berlijn en Stockholm

Email dit bericht Print dit bericht
Michael Phelps

Michael Phelps

Volgens de laatste berichten zal Michael Phelps in november wederom naar Europa komen om deel te namen aan de Worldcup wedstrijden in Berlijn en Stockholm. Bij de wedstrijden in Berlijn zal hij dan hoogstwaarschijnlijk weer tegenover Paul Biedermann komen te staan, de man die op Phelps op de 200vrij in Rome een zeldzame nederlaag toe bracht. Of dit in Berlijn wederom gaat gebeuren is overigens niet ontdenkbaar als Biedermann besluit weer in een Arena X-Glide aan de start te verschijnen. Want ondanks het feit dat de nieuwe badkleding regels pas officieel per 1 januari 2010 van kracht zullen worden heeft Bob Bowman, de trainers van Phelps, aangegeven dat Michael bij de worldcup wedstrijden zal starten in badkleding die ook in 2010 is toegestaan.

Bob Bowman en Michael Phelps

Bob Bowman en Michael Phelps

Daarmee wordt het verschil tussen de toegestane badkleding voor de rest van 2009 en wat Phelps zal dragen nog groter dan in Rome toen Phelps in een LZR aan de start verscheen. Bowman verklaarde deze keuze door te zeggen dat “This year is all about the training. The training we do this year will be the foundation of what happens in London … If you look at the big picture, the fall and winter are very important training times. We’re going to Europe, but we’re not going to do anything special, not going to swim super times.” Over de strijd met Biedermann had hij verder nog te melden “Michael enjoys racing him, but he would definitely enjoy racing him more if that variable were not in there all of the time. I think Biedermann would enjoy it more, too. It’s a lose-lose situation, because for the people who do these fantastic times, they always have to quantify it.”

Tagged as: ,

1 Comment

Trackbacks

  1. Nederlanders naar worldcupwedstrijden | Zwemsite.nl

Leave a Response