Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Marleen Veldhuis pakt BRONS! (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Na een toernooi wat voor Marleen Veldhuis tot vandaag waarschijnlijk voelde als ‘net-niet’, pakte ze op haar laatste afstand de 50vrij toch nog een mooie bronzen medaille mee. Met 23.99 tikte ze precies gelijk aan met Cate Campbell en daarmee een gedeelde 3e plaats. Tot 25m lag het hele veld op 1 lijn, daarna zette Britta Steffen de turbo erop en zwom ze in 23.73 naar haar 2e goud. Achter Steffen was er zilver voor Therese Alshammer in 23.88, ook nog onder het oude wereldrecord van Veldhuis (23.96). Voor zowel Therese als Marleen betekende hun medailles een mooie pleister op de wond die de finale van de 50vlinder had veroorzaakt. Beide dames sluiten hun toernooi met een glimlach af.

Tagged as: , , ,

Leave a Response