Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jessica Hardy breekt 50 en 100school WR (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Jessica Hardy

Jessica Hardy

Het was Amanda Hardy, de zus van Jessica Hardy, die rond 4 uur vannacht als eerste wist te vertellen wat er was gebeurd : ‘holy shit! my sis just shattered the 50 & 100 breast wr in the same event! incredible & unbelievable!’. Jessica Hardy had op dat moment net de 100m schoolslag gewonnen op de US Open in 1.04.45, ruim onder de wereldrecordtijd van 1.04.84 die Rebecca Soni vorige week in Rome had neergezet. Net terug van een schorsing van een jaar in verband met doping (vervuild supplement met clenbuterol) was dit al het 3e wereldrecord wat Jessica wist neer te zetten in een paar dagen. Het 3e, want ook de tussentijd na 50m in de 100m betekende met 29.80 een nieuw wereldrecord. Ze verbeterde met die tijd de 29.95 die ze een paar dagen geleden op de klok had weten te zetten. In een reactie op twitter liet Jessica weten het allemaal nog niet echt te kunnen geloven : ‘Did tonight just happen? Talk about the weirdest year of my life…’

Tagged as: ,

Leave a Response