Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

IOC bespreekt donderdag het programma voor 2016

Email dit bericht Print dit bericht

IOCHet Internationaal Olympisch Commitee komt komende donderdag bijeen in Berlijn (GER). Er zal dan onder andere gediscussieerd worden over de veranderingen in het Olympisch programma van 2016. Daarbij wordt gekeken welke 2 sporten toegevoegd zullen worden. Er zijn totaal 7 sportbonden die hun sport hebben aangemeld om Olympisch te worden (nieuw of opnieuw), te weten : honkbal, golf, karate, skating, rugby, softbal en squash. Tevens wordt er besproken wat er eventueel gewijzigd moet worden in de bestaande sporten. Voor deze laatste discussie heeft de FINA een aantal wensen ingeleverd bij het IOC :
– Toevoeging 50m nummers op alle slagen, plus de 800vrij voor mannen en 1500vrij voor dames (totaal 42 nummers)
– 4 extra teams voor het dames waterpolo (totaal 12 teams)
– 4 extra teams bij het synchroonzwemmen (totaal 12 teams)
– Toevoeging van de vrije kuur bij het synchroonzwemmen

Of deze wensen zullen worden overgenomen is nog maar de vraag, want het zwemprogramma is al behoorlijk vol en ruimte voor meer dagen zal er waarschijnlijk niet zijn. Mogelijk dat er gekeken kan worden naar het schrappen van 2 langere nummers, waarbij bijvoorbeeld de 800vrij van de dames vervalt en 1500m wordt.

De beslissing valt pas in oktober als het volledig IOC bijeenkomt in Kopenhagen. Dan kunnen er overigens ook nog sporten worden toegevoegd aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Tagged as:

Leave a Response