Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen snelle pakken meer op Amerikaanse High Schools

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingIn een reactie op de besluiten van de FINA voor 2010 heeft de National Federation of State High School Associations (NFHS), de overkoepelende organisatie voor de Amerikaanse High Schools, de laatste generatie badpakken uit 2008 en 2009 per direct verboden voor high school wedstrijden. In de nieuwe reglementen die zij hierover hebben uitgebracht staat het volgende :

Badkleding die gedragen wordt door zwemmers moet voldoen aan de volgende eisen :

a. Slechts 1 badkledingstuk mag gedragen worden
b. De badkleding zal :
– bestaan uit geweven/geknoopt textiel
– doorlaatbaar zijn (100% voor lucht en water)
– geconstrueerd zijn zodat het geen extra drijfvermogen oplevert en niet aangepast worden
– geen gebruik maken van ritsen, clips of andere bevestigingen, buiten een touwtje in zwembroeken en elastiek in banden en aan het eind van de kleding (openingen bij benen etc)
– voor mannen niet verder lopen dan van heup tot the bovenkant van de knie en voor vrouwen niet verder lopen dan van de schouders tot de bovenkant van de knie

Mocht een zwemmer zich niet aan de bovenstaande regels houden, dan kan er afhankelijk van het moment waarop dit wordt geconstateerd leiden tot de volgende acties :
1. Als het voor de start wordt ontdekt mag de zwemmer zijn/haar badkleding aanpassen zodat alsnog voldaan wordt aan de gestelde regels (bv van zwemkleding wisselen). Als daar niet aan voldaan kan worden zonder dat de start wordt vertraagd, wordt de zwemmer gediskwalificeerd.
2. Als het tijdens de startprocedure wordt ontdekt, wordt de start afgebroken. Vervolgens treed regel 1 in werking.
3. Als het na de start wordt ontdekt wordt de zwemmer gediskwalificeerd, waarbij zijn prestatie in zijn geheel teniet wordt gedaan.

Met deze regels neemt de NFHS een voorschot op de regels die waarschijnlijk per 1 januari 2010 vanuit de FINA zullen worden opgelegd. Mogelijk dat deze vooruitstrevende houding ertoe kan leiden tot meer organisaties of landen de snelle badpakken verbieden en de verbouwing van de recordboeken per direct gestopt wordt. Sinds februari 2008, toen de LZR ge├»ntroduceerd werd, staat de teller van de wereldrecords op 194… and counting….

Tagged as: ,

Leave a Response