Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen medaille voor Veldhuis op 50vlinder (video). Cielo wint 50vrij, Coventry WR 200rug.

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09De eerste finale van de avond was die op de 50vlinder bij de dames. In de middelste banen de 2 oudste dames van het hele veld, Therese Alshammer en Marleen Veldhuis. Alshammer was goed weg bij de start, waar Marleen moeite leek te hebben om in haar slag te komen. Na de eerste en enige hap adem voor Marleen ging het beter, maar niet goed genoeg voor een medaille. Met 25.63 tikte ze pas als 5e aan. En ook Alshammer miste het podium met een 4e plaats in 25.59. Winnares werd zeer verrassend Marieke Guerhrer uit Australiƫ met 25.48, voor Yafei Zhou in 25.57 en Ingvild Snildal in 25.58.

In de 50vrij finale bij de heren was er de dubbel voor Cesar Cielo Filho uit Braziliƫ. Vanaf de start lag hij voorop en die kleine voorsprong wist hij tot het eind vast te houden. Zelfs met een iets langere glij-slag naar de finish hield hij nog respectievelijk 0.13 en 0.17 over op de 2 Fransen op plaatsen 2 en 3, Frederick Bousquet en Amaury Leveaux. Cesar won in 21.08, Bousquet kwam tot 21.21, Leveaux tot 21.25. Oudgediende Stefan Nystrand werd laatste in 21.53

De 200rug bij de dames leek tot 175m een eenvoudige overwinning te worden voor Kirsty Coventry. Met een halve baan te gaan kreeg ze het echter moeilijk en kon Anastasia Zueva nog zeer dicht bij komen. Op de finish hield Coventry uiteindelijk 0.13 over. Met 2.04.81 verbeterde Coventry ook haar eigen wereldrecord, met 2.04.94 zette Zueva het Europees record op haar naam. Het oude Europees record stond op naam van Kristina Egerzegi.

Tagged as: , ,

Leave a Response