Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen 50m nummers in Londen 2012

Email dit bericht Print dit bericht

IOCVandaag heeft IOC besloten dat er tijdens de Olympische Spelen van 2012 geen extra zwemnummers toegevoegd zullen worden. Dit betekent dus dat de 50m nummers die op dit moment nog niet op het programma staan (vlinder, rug en school) in Londen hoogstwaarschijnlijk ook niet op het programma zullen staan. Hoogstwaarschijnlijk, want de exact tekst zegt dat veranderingen wel mogelijk zijn, mits de nieuwe nummers in plaats van oude nummers komen en het aantal deelnemers niet toe zal nemen. De officiele tekst in het persbericht naar aanleiding van de vergadering van vandaag luidt :

Wrestling, Swimming, Cycling
The three Federations (FILA, FINA, and UCI respectively) submitted requests for new events. The EB informed them that this could happen, especially if the new events increase the participation of women at the Games and on condition that they replace events already on the programme. Additionally, current events can be replaced with new ones only if the total number of athletes is maintained.

De volledige informatie is te vinden op de site van het IOC.

Voor 2016 is een dergelijke beslissing nog niet genomen en dus zou daar alsnog de mogelijkheid voor sprintnummers of bijvoorbeeld de 5km of 25km open water zijn. Tijdens die Olympische Spelen, waarvan op begin oktober bekend zal worden waar die plaats gaan vinden, zullen golf en rugby hun intrede doen als nieuwe Olympische sporten. Tiger Woods heeft al laten weten zeker op jacht te willen gaan naar Olympische goud.

Het IOC met op de voorste rij in het midden Jacques Rogge

Het IOC met op de voorste rij in het midden Jacques Rogge

Tagged as: ,

Leave a Response