Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dames estafette 4x100wissel wederom NR (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Vanochtend hadden Femke Heemskerk, Lia Dekker, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo het Nederlands record op de 4x100wissel al aangescherpt tot een tijd onder de 4 minuten en zich daarmee als 4e voor de finale geplaatst. En dus mocht het team vanmiddag op baan 6 van start, naast de ploeg van Japan die als 2e naar de finale ging. In die finale ging voor Nederland hetzelfde team van start en dus had Femke de kans om het Nederlands record op de 100rug wederom aan te scherpen. Dat lukte haar net niet, want net als vanochtend zwom ze exact 1.01.28. Na Femke was de beurt aan Lia voor haar 100m schoolslag. In de series had ze met een zeer snelle overname van 0.06 een tijd net onder haar PR gezwommen. Dit keer was haar overname iets veiliger (0.18), maar dook ze dik onder haar PR. Met 1.06.51 zwom ze bijna een seconde sneller dan sochtends en slechts 0.03 langzamer dan schoolslagtopper Annamay Pierse van Canada. Met die tijd bracht ze Nederland van plaats 8 naar plaats 7. Lia werd gevolgd door Inge Dekker op de vlinderslag, die vanochtend al een supersplit van 56.95 had neergezet. Maar ook zij kon in de finale nog iets harder en bracht met 56.82 Nederland weer terug in de race voor het brons. Bij de overname van Ranomi (0.10!) was het verschil tussen de ploegen op plaats 3 tm 7 slechts 1 seconde. Helaas was de ploeg op plaats 3 de ploeg van Duitsland met als slotzwemster Britta Steffen. En ookal zwom Ranomi met 52.70 wederom een super borstcrawl split, tegen de 51.99!!! van Steffen kon zij niet op en dus werd Duitsland 3e. Francesca Halsall wist met 52.88 ook Ranomi nog net voor te blijven en dus Groot Brittanie op plaats 4 te houden en dus werd Nederland 5e. En met die 5e plaats en een nieuw Nederlands record van 3.57.31 konden de dames toch ook prima tevreden zijn.

Tagged as: , , ,

Leave a Response