Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

4 Nederlanders naar WK voor militairen

Email dit bericht Print dit bericht

WMGVan 8 tm 12 augustus worden in Montreal (CAN) de 43e World Military Swimming & Lifesaving championships gehouden. Deze WK voor militairen wordt al sinds de eerste wereldoorlog in diverse vormen gehouden. Begonnen werd in 1919 met wedstrijden tussen totaal 18 landen, 1500 atleten in 24 sporten en in de jaren is het uitgegroeid tot 20 verschillende kampioenschappen wereldwijd ieder jaar en de Military World Games iedere 4 jaar. Dit jaar zijn de kampioenschappen voor het (reddings)zwemmen dus in Montreal, met voor Nederland 4 deelnemers. Bij de heren wordt de eer van de Nederlandse Krijgsmacht verdedigd door Rick de Greef, Paul van Veghelen en Jeroen Stuut, bij de dames door Estelle de Jong.

De ploeg, begeleid door trainer Ton Witkamp is gisteren rond 4 uur vertrokken vanaf Schiphol naar Montreal waar ze rond 23uur Nederlandse tijd (17.00 plaatselijke tijd) zijn aangekomen. De wedstrijden beginnen komende maandag en duren totaal 3 dagen. Op het programma staan alle afstanden die ook tijdens de WK in Rome gezwommen werden, met uitzondering van de 1500m bij de vrouwen en de 800vrij bij de mannen.Tussen de normale nummers door worden ook diverse reddingszwem-programma’s afgewerkt, zoals de 4x50m obstakel race en het zwemmen met een pop.

Ploeg voor de WK militairen. Achterste rij Rick de Greef, Paul van Veghelen, Jeroen Stuut. Voorste rij rechts Estelle de Jong

Ploeg voor de WK militairen. Achterste rij Rick de Greef, Paul van Veghelen, Jeroen Stuut. Voorste rij rechts Estelle de Jong

Helaas is op de website van het toernooi nog geen startlijsten te vinden en dus kunnen wij op dit moment alleen het programma van Jeroen Stuut melden, daar de informatie over dit toernooi uit zijn kamp kwam. Jeroen zwemt tijdens het toernooi de 50 en 100vrij, plus de 50 en 100vlinder.

Zwembad WK militairen Montreal

Zwembad WK militairen Montreal

Of een van de Nederlanders tijdens het toernooi potten kan breken is overigens maar de vraag. Want in tegenstelling tot Nederland, waar slechts een klein gedeelte van de topsporters in dienst van defensie is, zijn er andere landen zoals Rusland en China, waar vrijwel alle topzwemmers ook militair zijn. Zo zijn in de uitslagen van de kampioenschappen van vorig jaar in India de volgende namen prominent aanwezig : Sergi Breus, Nikolay Skvortsov, Oleg Lisogor, Grigory Falko, Maxim Podoprigora, Jevgeny Lagunov, Yuri Prilukov en bij de dames Danila Samulski, Elena Bogomazova, Yang Li, Camilia Potec en Zhou Yafei.

Tagged as: ,

1 Comment

Trackbacks

  1. Geen grote successen bij WK voor militairen | Zwemsite.nl

Leave a Response