Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

WR 50school Amanda Reason (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Amanda Reason

Amanda Reason

Ze is pas 15 jaar oud, maar vanaf gisteren officieel de snelste dame allertijden op de 50m schoolslag. Met 30.23 verbeterde Amanda Reason bij de Canadese kwalificatiewedstrijden voor Rome het wereldrecord van 30.31 op naam van Jade Edminstone uit 2006. Offcieus moet Amanda echter Yuliya Efimova nog voor zich dulden, want die zwom op 29 april al een tijd van 30.05. Na heel veel discussies en 3 FINA lijsten later bleef de Arena X-Glide waarin Efimova zwom echter illegaal en dus werd haar wereldrecord niet erkend.

Amanda Reason

Amanda Reason

“This is just amazing,” aldus Reason “I’m speechless, incredible. My coach said I had to go out fast and get my head into the motion. And I did that well in the beginning and kept pushing it through to the end and I did it. It’s all about confidence.”

Voor Amanda betekende het record haar doorbaak in het senioren zwemmen, nadat ze vorig jaar bij de wereldkampioenschappen voor de junioren de titel had gegrepen. In januari zwom ze een Canadees record van 31.24, nu was ze een seconde sneller en werd ze de eerste Canadese wereldrecordhoudster op de 50m baan sinds Allison Higson in 1988 op de 200schoolslag.

De schoolslag lijkt de Canadese dames wel goed te liggen, getuige het 200school wereldrecord op de 25m baan van Annamay Pierse begin dit jaar.

Voor Amanda betekent het record overigens niet dat ze zich geplaatst heeft voor Rome. Ookal zijn de 50m nummers officiele nummers op de wereldkampioenschappen, de kwalificatie voor de wk moet afgedwongen worden op de 100m later deze week.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. In een Jaked :-) Het kan dus wel al met 15 jaar :-)

  2. Het is inderdaad duidelijk dat schoolslag (zeker de 50m) in een Jaked veel harder gaat dan zonder.
    Heb ik afgelopen zaterdag zelf aan d’r lijve ondervonden. PR was uit de tijd dat ik 20+ uur trainde in een 50m 29.68. Nu bij de Netherlands Invitational met 1a2 uur per week en geen specifieke voorbereiding 29.16…..

    PR’s kopen ?? €372,00.

Leave a Response