Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

WK open water uitgesteld ivm storm (update)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09ROME (ANP) – De wereldkampioenschappen open water beginnen twee dagen later. De internationale zwembond FINA heeft dit zaterdag besloten in verband met de slechte weersomstandigheden langs de Italiaanse kust bij Ostia, waar dit onderdeel wordt afgewerkt. Door zware storm werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het ponton voor de start en finish weggevaagd. Ook zijn de golven op dit moment te hoog.
wkopenwaterstorm2
De vijf kilometer voor de mannen en vrouwen wordt nu op dinsdag in plaats van zondag afgewerkt. De tien kilometer verschuift naar woensdag en de 25 kilometer naar zaterdag. Voor Nederland doen Linsy Heister en Maaike Waaijer mee. Zij komen nu donderdag op de olympische tien kilometer in actie. Heister start ook op de 25 kilometer.

wkopenwaterstorm1 wkopenwaterstorm3

Voor de volledigheid ook nog een foto van hoe het er uit zag voordat de storm langs kwam :

wkopenwaterstorm4

Tagged as: , ,

Leave a Response