Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord nodig voor wereldtitel (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Jacco Verhaeren

Jacco Verhaeren

Bron : nu.nl/telegraaf.nl
Volgens Jacco Verhaeren zal er een wereldrecord nodig zijn om de wereldtitel te pakken in Rome volgende week. In de persconferentie gisteravond benadrukte hij daarmee nogmaals de invloed van de pakken op de tijden tijdens de komende races. Daarbij gaf hij ook aan dat de Nederlandse afvaardiging probeert zich zo min mogelijk met de pakkenkwestie bezig te houden. “Je kan maar aan één ding tegelijk denken en wij concentreren ons op hard zwemmen”, zei Verhaeren. “Na elke race zal er wel geschreven worden in welk pak er gewonnen is. Maar als ploeg willen we ons zo min mogelijk bezighouden met de pakkenhysterie.”

In welke pakken gezwommen kan gaan worden is trouwens nog maar de vraag. Ondanks de toezegging van de wereldzwembond FINA dat alle zwemmers tijdens de WK zwemmen in Rome zouden kunnen beschikken over pakken van polyurethaan, blijken de veelgevraagde outfits van Jaked en Adidas in Italië niet in de vrije handel te zijn. De Nederlandse ploeg heeft in de aanloop naar het toernooi dertig Jaked-pakken (à 372 euro) aangeschaft. Zwemmers die gebruikmaken van het snelle tenue, dienen de aanschafkosten terug te betalen aan de KNZB. Pogingen van teammanager Aad van Groningen om in Duitsland een aantal Adidas Hydrofoils te kopen, liepen op niets uit.

Marleen Veldhuis is er wel uit in welk pak zij zal starten in Rome. Na haar wereldrecord op de 50vlinder in april in Amsterdam was voor haar duidelijk dat de Jaked J01 voor haar het beste pak was. Nu is de Nederlandse ploeg in principe verplicht te starten in de badkleding van Speedo, de huisleverancier en sponsor van de Nederlandse ploeg, maar dankzij een clausule in het contact met Speedo kan er toch gestart worden in andere badkleding. Die clausule zegt dat als een ander badpak aantoonbaar sneller is, er van dat badpak gebruik gemaakt mag worden. Femke Heemskerk en naar verwachting ook Ranomi Kromowidjojo vertrouwen daarentegen op de LZR Racer van de huisleverancier.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response