Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Video’s van races van vandaag (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Ook vandaag weer voldoende races die het aanzien waard zijn. Want ookal zeggen de tijden op dit moment misschien iets minder (of niets in vergelijking met 2 jaar geleden), de onderlinge strijd tussen de zwemmers wordt er niet minder op. En heel eerlijk waren de winnaars en winnaressen van vandaag zeker geen volslagen onbekenden. Dankzij YouTube en fanatiek Italianen zijn de races van vandaag alweer online terug te kijken. Hieronder de races, uiteraard met Italiaans commentaar. Hopelijk komen er binnenkort ook nog betere kwaliteit beelden beschikbaar, tot die tijd zullen we het moeten doen met deze.

Finale 100school heren
Wereldrecord voor Brenton Rickard in 58.58. Cameron Van Der Burgh had gediskwalificeerd moeten worden op zijn onderwater vlinderbeenslag.

Finale 100vlinder dames
Sarah Sjostrom zwemt nog eens 4 tienden van haar wereldrecord uit de halve fnale af en brengt het bijna onder de 56 seconden op 56.06

Halve finale 100rug heren
Met 53.92 verbetert Nick Driebergen zijn eigen NR van de ochtend met 0.02.

Aaron Peirsol wordt uitgeschakeld op de 100rug door een slechte finish.

Halve finales 100school dames
Yuliya Efimova in vloeiende stijl naar de finale, Rebecca Soni is allerminst zeker van de wereldtitel.

Wereldrecord voor Rebecca Soni in 1.04.84

Finale 50vlinder heren
Na de Europese titel in Eindhoven van vorig jaar nu ook de Wereldtitel voor Milorad Cavic.

Halve finale 100rug dames
Sprintster Anastasia Zueva weet haar voorsprong van de eerste 50m dit keer wel vast te houden en verbetert het wereldrecord.

Halve finales 200vrij heren
Phelps pakt zijn halve finale wederom op de onderwaterfase van het laatste keerpunt, maar zijn slag wordt aan het einde van de race toch wel beduidend korter.

Paul Biedermann wint de 2e halve finale overtuigend, Sebastiaan Verschuren gaat in de baan boven hem lange tijd goed mee en stelt met een 4e plaats een finale plaats veilig.

Finale 200wissel dames
Ariana Kukors slaat haar slag vooral op de keerpunten.

Tagged as: , ,

Leave a Response